Το Fahrenheit 451 γίνεται ξανά ταινία - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το Fahrenheit 451 γίνεται ξανά ταινία

Ειδήσεις | 16-4-2016 |

Το Fahrenheit 451 είναι βιβλίο του αμερικανού συγγραφέα Ray Bradbury, το οποίο κυκλοφόρησε το 1953 και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις την εποχή του, κυρίως λόγω του προκλητικού του θέματος.

Το 1966 μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη από τον σκηνοθέτη της Nouvelle Vague François Truffaut. Ήταν η πρώτη του αγγλόφωνη ταινία και η πρώτη του έγχρωμη και αποτέλεσε μια καταπληκτική αλληγορία για την λογοκρισία και την άνοδο του μέσου της τηλεόρασης.

Τον τελευταίο καιρό ετοιμάζεται νέα ταινία που θα βασίζεται στο μυθιστόρημα για λογαριασμό του HBO. Στην σκηνοθετική καρέκλα θα βρεθεί ο Ramin Bahrani (99 Homes). Επίσης θα αναλάβει τη διασκευή του μυθιστορήματος και θα αναλάβει και χρέη παραγωγού. Ο Bahrani έχει μια αδυναμία σε ζητήματα κοινωνικής και πολιτικής σημασίας και ελπίζουμε να ανταποκριθεί με τον δέοντα τρόπο σε αυτή την κινηματογραφική πρόκληση.

Για την ιστορία το Fahrenheit 451 τοποθετείται σε φουτουριστική εποχή σε μια φανταστική πολιτεία, όπου την εξουσία έχει αναλάβει μια αυταρχική κυβέρνηση η οποία απαγορεύει την ανάγνωση και κατοχή βιβλίων. Όσα βιβλία εντοπίζονται, καίγονται δημοσίως και το έργο αυτό έχει αναλάβει το πυροσβεστικό σώμα. Πρωταγωνιστής είναι ο Guy Montag (Oskar Werner) πυροσβέστης που ζει μια βαρετή ζωή μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει τη Clarisse (Julie Christie) η οποία συλλέγει παράνομα βιβλία.

 

Διαβάστε περισσότερα για: