Το δείπνο του Clooney προκάλεσε διαμαρτυρίες - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το δείπνο του Clooney προκάλεσε διαμαρτυρίες

Απόψεις | 17-4-2016 |

Ο George Clooney φιλοξένησε το πολυαναμενόμενο δείπνο για την συγκέντρωση χρημάτων για την προεκλογική εκστρατεία της Hillary Clinton, αυτό το σαββατοκύριακο στην Καλιφόρνια και οι αντιδράσεις συνέχισαν να είναι πολλές.

Αν θυμάστε ο Clooney και η γυναίκα του θα συμμετείχαν σε δυο event και θα χρέωναν στο ένα  353.000 δολάρια για αυτούς που θα κάθονται δίπλα στο τραπέζι τους  ενώ στη δεύτερη εκδήλωση το εισιτήριο θα ήταν  για όλους στα 33.400 δολάρια.

Εύλογο ήταν το ερώτημα ποιος θα πλήρωνε αυτά τα εξωφρενικά ποσά. Και όμως όχι μόνο βρέθηκαν άτομα που αγόρασαν τα πανάκριβα εισιτήρια αλλά συγκεντρώθηκε και το εξωφρενικό ποσό των 15 εκατομμυρίων δολαρίων.

clinton-clooney

Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο παράλογα, καθώς ο Clooney σε δηλώσεις του μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ισχυρίστηκε ότι η συγκέντρωση χρημάτων και μάλιστα τέτοιων ποσών είναι εξωφρενική, καθώς επίσης ότι είναι παράλογο να επενδύονται τέτοια ποσά στην πολιτική. Άρα είχαν δίκιο όσοι διαμαρτυρήθηκαν, το ίδιο και ο δημοκρατικός αντίπαλος της Clinton, Bernie Sanders.

Διαβάστε: Εκτός Θέματος 66: Ο Clooney, το δείπνο 353.000 δολαρίων και ο επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ

Μάλλον ο George θέλει να το παίξει διπλό ταμπλό; Μήπως έχει επηρεαστεί από τη νέα του ταινία Money Monster όπου υποδύεται έναν οικονομικό αναλυτή σε μία τηλεοπτική εκπομπή και θέλει να μετριάσει λίγο τους τόνους για να μην καταλήξει να του την «πέφτουν» διάφοροι. Μην πληρώσει και στην αληθινή ζωή το τέρας του καπιταλισμού;

Ποιος ξέρει! Άλλωστε ο Clooney είναι από αυτούς του αστέρες του Hollywood που κατά παράδοση της αμερικανικής ρητορικής είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν όλο τον κόσμο και να καταπολεμήσουν την όποια αδικία, αλλά με τους δικούς τους όρους. Όμως,  όταν κάτι πάει να τους διαταράξει το εξωτερικό γυαλιστερό τους  περίβλημα αντιδρούν έντονα. Θυμηθείτε το περιστατικό  στην Berlinale με τους πρόσφυγες.

clooney -dinner

Για την ιστορία οι διαμαρτυρίες από υποστηρικτές του Sanders ήταν έντονες. Νέοι κυρίως άνθρωποι απασχολούμενοι σε νεοφυείς επιχειρήσεις του τεχνολογικού τομέα εναντιώθηκαν στα εξωφρενικά ποσά που επενδύονται στην προεκλογική εκστρατεία της Hillary. Τα αφεντικά τους, που ήταν από τους κύριους συμμετέχοντες του event, ήταν διατεθειμένοι να αγοράσουν τα εισιτήρια για την βραδιά αλλά δεν έχουν καμία πρόθεση να κάνουν κάτι για τα παράλογα και απαιτητικά ωράρια των εργαζομένων τους που δεν έχουν την αντίστοιχη οικονομική ανταπόκριση.

Ο Bernie Sanders πάντως αναγνώρισε την ειλικρίνεια του Clooney για το θέμα.

Διαβάστε περισσότερα για: