Τι πρέπει να μάθουν τα Oscar, από τα βραβεία του MTV - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Τι πρέπει να μάθουν τα Oscar, από τα βραβεία του MTV

Απόψεις, Βραβεία, Ειδήσεις | 11-4-2016 |

Πριν από δύο ημέρες δόθηκαν τα 25α Κινηματογραφικά Βραβεία του MTV, ίσως τα πιο διασκεδαστικά βραβεία της σεζόν, ή μάλλον τα πιο διασκεδαστικά κινηματογραφικά βραβεία για κάθε σεζόν. Και ενώ ήμασταν έτοιμοι απλά να σας τα παρουσιάσουμε, κάτι άλλο παρατηρήσαμε, το οποίο μας άρεσε. Και μας άρεσε πολύ.

Μιλάμε φυσικά για τις κατηγορίες των βραβείων. Μπορεί το MTV να μην παίρνει και πολύ στα σοβαρά τον εαυτό του, και ίσως να διασκεδάζει μα τα βραβεία του περισσότερο και από εμάς, αλλά κατάφερε να μας προβληματίσει. Με πολλές και διαφορετικές έννοιες.

Πέρα από τα βραβεία “Ταινία της Χρονιάς”, “Καλύτερη Ανδρική Ερμηνεία”, “Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία”, “Καλύτερο Ντοκιμαντέρ”, “Καλύτερου Cast”, βραβεία που συναντάμε και αλλού, έχει και βραβεία “Καλύτερου Κακού”, “Καλύτερου Φιλιού” (θυμηθείτε πριν λίγα χρόνια Ryan Gosling και Rachel McAdams να φιλιούνται στη σκηνή), “Καλύτερης Μάχης”, “Καλύτερου Ήρωα”. Αλλά θα σταθούμε σε δύο κατηγορίες που νομίζουμε ότι ήρθε ο καιρός να ενταχθούν στα Oscar.

Κατηγορία “True Story”: Κατηγορία στην οποία συγκαταλέγονται ταινίες βασισμένες σε αληθινά γεγονότα ανεξαρτήτων αν τα σενάρια τους είναι πρωτότυπα ή διασκευές βιβλίων. Στους φετινούς υποψήφιους τα Straight Outta Compton, το οποίο κέρδισε κιόλας, Concussion, Joy, Steve Jobs, The Big Short, και The Revenant. 

Ας σταθούμε όμως σε μία άλλη.

Κατηγορία “Virtual Performance”: Αυτό που εδώ και χρόνια συζητά η Ακαδημία, το MTV το έχει ήδη. Κατηγορία “Εικονικής Ερμηνείας” για εκείνους του ηθοποιούς που δανείζουν φωνή, αλλά και κίνηση, σε CGI ή animation χαρακτήρες. Φετινοί υποψήφιοι, η νικήτρια Amy Poehler (Inside Out), Andy SerkisStar Wars: The Force Awakens, Jack Black – Kung Fu Panda 3, James Spader – Avengers: Age of Ultron, Lupita Nyong’oStar Wars: The Force Awakens, Seth MacFarlaneTed 2. Δηλαδή σα να λέμε ότι αν υπήρχε αυτή η κατηγορία ο Serkis θα είχε βραβευθεί ήδη για την ερμηνεία του ως Gollum, ο Benedict Cumberbatch επίσης για τον Smaug, η Ellen Degeneres για τον Dory, και πάει λέγοντας.

Μήπως η Ακαδημία πρέπει να αρχίσει να προσέχει παραπάνω τι γίνεται γύρω της; Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν μιλάμε για το αν είναι αντικειμενικά ή όχι, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση. Που είναι, αλλά άλλο είναι το θέμα μας.

Δείτε αναλυτικά τους νικητές των 25ων MTV Movie Awards:

MTV Generation Award: Will Smith

Comedic Genius: Melissa McCarthy

Ταινία της Χρονιάς: Star Wars:The Force Awakens

Αληθινή Ιστορία: Straight Outta Compton

Ντοκιμαντέρ: Amy 

Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία: Charlize Theron – Mad Max: Fury Road 

Καλύτερη Ανδρική Ερμηνεία:  Leonardo DiCaprio – The Revenant 

Καλύτερη Πρώτη Ερμηνεία: Daisy Ridley – Star Wars: The Force Awakens

Καλύτερη Κωμική Ερμηνεία: Ryan Reynolds – Deadpool

Καλύτερη Ερμηνεία Δράσης: Chris Pratt – Jurassic World

 

Καλύτερος Ήρωας-Ηρωίδα: Jennifer Lawrence – The Hunger Games: Mockingjay – Part 2

Καλύτερος Κακός: Adam Driver – Star Wars: The Force Awakens

Καλύτερη “Εικονική” Ερμηνεία (Virtual Performance): Amy PoehlerInside Out

Καλύτερο Cast: Pitch Perfect 2

Καλύτερο Φιλί: Rebel Wilson & Adam DeVine – Pitch Perfect 2

Καλύτερη Μάχη:  Deadpool (Ryan Reynolds) vs. Ajax (Ed Skrein) – Deadpool