Θα γίνει το Instagram η νέα πλατφόρμα των δημιουργών; - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Θα γίνει το Instagram η νέα πλατφόρμα των δημιουργών;

Ειδήσεις | 5-4-2016 |

Την προηγούμενη εβδομάδα το Instagram ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τη χρονική διάρκεια των βίντεο, από τα 15 δευτερόλεπτα στα 60. Η social media πλατφόρμα αυξάνει τη δύναμή της όλο και περισσότερο, και έκλεισε την προηγούμενη χρονιά ως η πιο επιτυχημένη εφαρμογή.

Η εφαρμογή πλέον θεωρείται από πολλούς καλλιτέχνες ένα πρώτης τάξεως βήμα για την προώθηση της δουλειάς τους. Αυτή όμως η σημαντική αλλαγή στα βίντεο, μπορεί να επηρεάσει τη βιομηχανία;

Το Indiewire ρώτησε τους ειδήμονες, και οι απαντήσεις παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρον.

Ο Jason Sondhi, συνιδρυτής του “Short of the Week” πιστεύει ότι δεν θα αλλάξει κάτι, και βασίζει την άποψή του στο ότι υπάρχουν πολλά φεστιβάλ ταινιών ενός λεπτού, τα οποία όμως δεν έχουν παρουσιάσει ακόμα αξιόλογο υλικό.

Από την άλλη ο Sean Baker, σκηνοθέτης και σεναριογράφος του “Tangerine“, της ταινίας που γυρίστηκε εξ’ ολοκλήρου με iPhine 5, έχει διαφορετική άποψη για το πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτός ο χρόνος:”Θα ήταν ένας καλός τρόπος να βγαίνουν στη δημοσιότητα trailers του ενός λεπτού. ΤΟ βλέπω να λειτουργεί σε επίπεδο δημοσίων σχέσεων. Θα ήθελα να δω μία σειρά, ή μία ταινία, σε επεισόδια των 60 δευτερολέπτων.”

Ο Jeff Hurlow, ο διευθυντής του Vimeo, θεωρεί πως είναι πρόκληση για τους δημιουργούς μία τέτοια αύξηση χρόνου, και λόγο μικρού χρόνου θα είναι ευκολότερο για τους χρήστες να παρακολουθήσουν τα γεγονότα.

Η Kim Garcia, η οποία βρίσκεται πίσω από την παραγωγή του “Mr. Robot”, πιστεύει πως η αλλαγή θα βοηθήσει μόνο για διαφημιστικούς λόγους, είτε με trailer είτε με ανακοινώσεις για ενδεχόμενες νέες παραγωγές.

Η Emily Best, η πρόεδρος του “Seed & Spark” είναι ακόμα πιο αισιόδοξη:”Υπάρχει πλέον ο όρος ‘social cinema’, πράγμα που δημιουργεί πολλές περισσότερες πιθανότητες για την τέχνη της αφήγησης.”

Η Genna Terranova, διευθύντρια του Tribeca Film Festival, θεωρεί την κίνηση της πλατφόρμας λογική συνέχεια, αλλά από την δική της τη σκοπιά το βλέπει σαν μία ευκαιρία να ενημερώνεται ο κόσμος για σημαντικά κινηματογραφικά projects.

Εσείς τι λέτε; Είμαστε μπροστά σε μία επανάσταση του κινηματογράφου, ή στην αρχή μιας συζήτησης που δεν έχει μέλλον;

Διαβάστε περισσότερα για: