Πιθανή (αν και μάλλον ψεύτικη) διαρροή του σεναρίου του Star Wars 8 - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Πιθανή (αν και μάλλον ψεύτικη) διαρροή του σεναρίου του Star Wars 8

Απόψεις | 22-4-2016 |

Η αναμονή μέχρι τον Δεκέμβρη του 2017 είναι μεγάλη, πολύ μεγάλη. Τότε θα δούμε το όγδοο επεισόδιο του Star Wars, και θα πάρουμε κάποιες απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα που έχουμε από το Force Awakes. Στο μεταξύ βέβαια θα δούμε και το Rogue One, που μάλλον όμως δεν θα προσθέσει πάρα πολλά στην ιστορία.

Το μόνο σίγουρο για το Επεισόδιο 8 του Star Wars είναι ότι θα αρχίζει στο νησί, όπου τέλειωσε το Force Awakens (δείτε και το σχετικό βίντεο με την αρχή των γυρισμάτων). Επίσης ξέρουμε ότι μεγάλη είναι η πιθανότητα να έχουμε επανεμφάνιση του Yoda στην ταινία, κάτι με το οποίο συμφωνεί το σενάριο που λέγεται ότι διέρρευσε.

Μη χάσετε: Πότε θα δούμε τις επόμενες ταινίες Star Wars;

Επίσης: Το Force Awakens στο μικροσκόπιο

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος υποστηρίζει ότι έχει το σενάριο του νέου Star Wars, για την ακρίβεια το ίδιο ακριβώς έγινε και στο Επεισόδιο 7, με το σενάριο να είναι τελικά εντελώς διαφορετικό και όλους που αναρωτιόταν το που είναι τελικά ο Luke Skywalker να παίρνουν μια εντελώς διαφορετική απάντηση από αυτή που περίμεναν. Αυτή τη φορά λοιπόν ένα blogger υποστηρίζει ότι μέσω μιας πηγής μέσα από την Lucas Films διάβασε το σενάριο του Επεισοδίου 8. Οι πιθανότητες να έχει γίνει όντως αυτό είναι ελάχιστες, όμως για κάποιο λόγο όλα τα μεγάλα site, για παράδειγμα η ηλεκτρονική έκδοση της Guardian έγραψε για το σχετικό blog post. Η αλήθεια είναι ότι η θεωρία για το τι θα γίνει στο επεισόδιο 8 είναι αρκετά καλή και το “σενάριο” αρκετά ολοκληρωμένο, αν και μάλλον ψεύτικο, καθώς κατά πάσα πιθανότητα αποτελεί απλά προϊόν φαντασίας του blogger.

Ας δούμε όμως τι λέει το σενάριο που υποστηρίζει ότι διάβασε ο συγκεκριμένος blogger:

Μη χάσεις: Οι Star Wars χαρακτήρες που θα λατρέψουμε να δούμε σε δική τους ταινία

  • Η ταινία θα λέγεται “Echoes of the Dark Side” – πράγμα μάλλον απίθανο καθώς ακούγεται χάλια τίτλος
  • Στα πρώτα δύο acts οι τρεις πρωταγωνιστές Rey, Finn και Kylo θα βρίσκονται σε διαφορετικά μέρη και θα βρεθούν αντιμέτωπη στο τρίτο act της ταινίας όπου μας περιμένουν μάχες.
  • Η ταινία σε μια γραμμή θα μπορούσε να περιγραφεί σαν την εκπαίδευση της Rey στο να χρησιμοποιεί την δύναμη, τις δολοπλοκίες του Kylo και του First Order στο εναπομείναν Republic με στόχο να πάρει αιχμάλωτο τον Finn και να κάνει την Rey να επανεμφανιστεί για τον αντιμετωπίσει.
  • Ένα ακόμα κύριο μοτίβο είναι ότι η Rey αναρωτιέται αν ο Luke είναι ο πατέρας της, όντας εκνευρισμένη μαζί του, που την άφησε στον Jakku, με τον ίδιο να της λέει, “Όχι, εσύ είσαι ο πατέρας μου” με την θεωρία πολλών fans για το ότι η Rey είναι μετενσάρκωση του Darth Vader/Anakin να βγαίνει αληθινή. Η Rey ήταν πάντως μία από τους μαθητές που έμειναν ζωντανοί από την σφαγή της νέας ακαδημίας του Luke κατά την οποία σκοτώθηκε η μητέρα της. Πατέρα δεν έχει καθώς όπως της λέει ο Luke “You are a child of the Force”
  • O Luke δεν πολυθέλει να εκπαιδεύσει την Rey, καθώς φοβάται ότι θα φτιάξει έναν νέο Darth Vader, όμως ο Yoda με τον Obi Wan Kenobi τον επισκέπτονται σαν force ghosts και τον μεταπείθουν.
  • Την ίδια ώρα η Rey έχει ανάλογη επίσκεψη από το φάντασμα του Anakin Skywalker, το οποίο μάλιστα συνοδεύεται από πολλά άλλα φαντάσματα – πρώην εκλεκτών πριν από αυτών. Μάλιστα η απουσία του Luke στον πρώτο Jedi Temple είχε σαν στόχο να μάθει περισσότερα για την προφητεία αυτού που θα φέρει ισορροπία στην δύναμη.
  • Την ίδια ώρα ο χαρακτήρας του Benicio Del Toro, που λέγεται Vikram έχει γίνει δικτάτορας προσπαθώντας να οργανώσει το Republic σε νέα βάση αφού το Hosnian System όπου ήταν η πρωτεύουσά του, έχει πλέον χαθεί από το Starkiller Base στο Επεισόδιο 7.
  • Η Lea μαζί με τον Poe και τον Finn θα πάνε στην νέα πρωτεύουσα και θα προσπαθήσουν να τον πείσουν να πάει σε άμεσο πόλεμο με το First Order, ενώ εκείνος θα αρνηθεί. Η σύγκρουσή τους θα οδηγήσει σε πραξικόπημα της Lea που με την σειρά του θα οδηγήσει σε έλευση του Kylo Ren στον πλανήτη για την τελική μάχη.

Περισσότερα αν θέλετε βλέπετε εδώ.

Επαναλαμβάνω ότι όλα αυτά είναι μάλλον εικασίες, αλλά σίγουρα αν κάτι από αυτά επαληθευτεί θα είναι από τα μεγαλύτερα spoiler της ιστορίας. Πάντως το γεγονός με τους πολλαπλούς εκλεκτούς της δυναμης θα ήταν μια καλή τεχνική για την Disney ώστε να συνεχίσει εις άπειρον το franchise του Star Wars, κάτι όμως που ταυτόχρονα κάνει το Star Wars να μοιάζει με το Matrix… Ίδωμεν.