Ο Jesse Eisenberg προσπαθεί να εξηγήσει το αλλοπρόσαλλο πλάνο του Lex Luthor στο Batman V Superman - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Jesse Eisenberg προσπαθεί να εξηγήσει το αλλοπρόσαλλο πλάνο του Lex Luthor στο Batman V Superman

Ειδήσεις | 9-4-2016 |

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο θεατής δυσκολεύεται να κατανοήσει τα καταστροφικά σχέδια των “κακών” στις κινηματογραφικές ταινίες. Στο “Batman vs Superman” όμως, ο Lex Luthor κατάφερε να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Έδωσε σάρκα και οστά στην έννοια του “δυσνόητου”.
Βλέπουμε λοιπόν τον εκκεντρικό χαρακτήρα στο φιλμ του Zack Snyder να έχει έναν άχαρο ρόλο, που καθώς φαίνεται ούτε ο ίδιος καταλαβαίνει πλήρως. Αρχικά κάνει τα πάντα ώστε να μοιάζει ο Superman με τον κακό της υπόθεσης, έπειτα τον υποκινεί να σκοτώσει τον Batman για λόγους συγκεχυμένους, και τελικά όταν το σχέδιο του αποτυγχάνει πλήρως, εξαπολύει την συντέλεια του κόσμου. Όλα αυτά χωρίς να έχει καταλάβει κανείς το πως και το γιατί.

Εντούτοις, δεν είναι λίγοι εκείνοι που τέθηκαν υπέρ της νέας, παρανοϊκής φυσιογνωμίας που βρήκε εκφραστή στο πρόσωπο του Jesse Eisenberg. Η τάση, λοιπόν, του Luthor να ενεργεί με άκρως σατανικές προθέσεις χωρίς ξεκάθαρους λόγους.. αυτόματα μεταφράζεται σε “σχιζοφρένεια”. Εκεί ακριβώς στέκονται οι υποστηρικτές της Eisenberg εκδοχής για τον Lex.
Ο ίδιος ο ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξη του στο IGN, προσπάθησε να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τις πράξεις του ήρωα που ενσαρκώνει:
“Θεωρώ πως ο Lex γίνεται όλο και πιο ανισσόροπος κατά την διάρκεια της ταινίας. Επίσης πιστεύω πως είναι ο τύπος που έχει 40 εφεδρικά πλάνα στο μυαλό του για να μπορεί να λειτουργήσει ακόμη κι όταν το αρχικό του σχέδιο αποτύχει. Για τον λόγο αυτό δεν φοβάται τον Superman και τον Batman. Διότι έχει την εντύπωση πως τους κρατά στο χέρι καθόλη την διάρκεια της ιστορίας. Η τελευταία του ενέργεια οφείλεται στους παραπάνω παράγοντες”

Προφανώς ο Jesse Eisenberg με κάθε ευκαιρία υπερασπίζεται την δουλειά του και έχει κάνει, καιρό τώρα, γνωστή την επιθυμία του να συμμετάσχει και στο sequel(Justice League). Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί το ταλέντο που έχει στην υποκριτική ο Αμερικανός ηθοποιός, εντούτοις με την ερμηνεία του στο “Dawn of Justice” άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και προκάλεσε αδιάκοπες συζητήσεις γύρω από την σημασία του στο φιλμ αλλά και για το αν τελικά έχει πραγματικό λόγο ύπαρξης σε αυτό..

Διαβάστε για την πρώτη τοποθέτηση του Eisenberg σχετικά με τον Lex Luthor

“Batman vs. Superman” η κριτική της ταινίας

Δείτε το τρέιλερ της πολυαναμενόμενης ταινίας “Now You See Me 2” με πρωταγωνιστή τον Jesse Eisenberg

Διαβάστε περισσότερα για: , , , , ,