Ο Francis Ford Coppola ετοιμάζει νέο project - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Francis Ford Coppola ετοιμάζει νέο project

Ειδήσεις | 23-4-2016 |

Ο θρυλικός σκηνοθέτης Francis Ford Coppola, μοιράστηκε τα μελλοντικά του κινηματογραφικά σχέδια και γενικότερα τις σκέψεις του για το μέλλον του κινηματογράφου, σε πάνελ κατά τη διάρκεια του Tribecca Film Festival που διεξάγεται αυτές τις ημέρες.

Ο Coppola αποκάλυψε ότι ετοιμάζεται για το πιο φιλόδοξο project της μέχρι τώρα καριέρας του. Το όνομα αυτού “Distant Vision” και αφορά την ιστορία μιας οικογένειας από την Ιταλία σε βάθος τεσσάρων γενεών. Θα αποτελεί μια πειραματική παραγωγή η οποία θα χρειαστεί τουλάχιστον 5 χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Ο λόγος που θα χρειαστεί όλο αυτό το χρονικό διάστημα είναι γιατί ο Coppola δεν έχει βρει ακόμα τον κατάλληλο τεχνικό τρόπο για το πώς να παράγει και να κινηματογραφεί ταυτόχρονα μια ζωντανή ερμηνεία ώστε να μοιάζει με ταινία και όχι σαν μια κακή σαπουνόπερα.

Αυτό που θέλει να κάνει ο σκηνοθέτης το ονομάζει ζωντανό σινεμά (live cinema) και θα είναι μια μίξη ζωντανής παράστασης και παραδοσιακής κινηματογράφησης. «Συνδέεται με αυτό που πιστεύω ότι θα είναι το μέλλον του κινηματογράφου. Δεν θα ήταν καταπληκτικό αν θα μπορούσαμε να «παίζουμε» σινεμά και να το κάνουμε ζωντανά», δήλωσε ο Coppola.

Για να δούμε αν θα τα καταφέρει.

Διαβάστε περισσότερα για: