Ο Δον Κιχώτης του Terry Gilliam είναι (επιτέλους) γεγονός - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Δον Κιχώτης του Terry Gilliam είναι (επιτέλους) γεγονός

Ειδήσεις | 4-4-2016 |

Πριν από περίπου δύο μήνες, ο Terry Gilliam μίλησε με αμφιβολία για το αν τα γυρίσματα του “The Man Who Killed Don Quixote” θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, δημιουργώντας μας τον φόβο, μήπως το project ακυρωθεί και πάλι. Αλλά πλέον μπορούμε να πούμε ένα τεράστιο “Επιτέλους”, καθώς οι κάμερες θα λειτουργήσουν προς όφελός μας, όντως τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Ο παραγωγός της ταινίας Paul Branco (“Cosmopolis,” “Mysteries Of Lisbon“) ανακοίνωσε στο Screen Daily, ότι θα εργαστεί στο, όπως το αποκάλεσε, μυθικό project, με την παραγωγή να ξεκινάει το Φθινόπωρο σε Ισπανία και Πορτογαλία, με αρχικό ποσό παραγωγής τα $18.2 εκατομμύρια.

Αλλά, σίγουρα σας έχουμε και ένα δυσάρεστο νέο. Αφορά τον πρωταγωνιστή της ταινίας, ο οποίος δεν θα είναι, από όσο δείχνουν τα πράγματα, ο John Hurt. 

Ο ηθοποιός ήταν από τις αρχικές επιλογές του σκηνοθέτης για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά η διάγνωσή του με καρκίνο ήταν και ένας λόγος να καθυστερήσει πέρσι η έναρξη των γυρισμάτων. Επιπρόσθετα η ηλικία και η κατάσταση της υγείας του, κάνει δύσκολο το έργο της ασφάλισης του ηθοποιού από την παραγωγή. Βέβαια αυτό που φαίνεται να είναι το πρόβλημα είναι ο προγραμματισμός του ηθοποιού, καθώς έχει ήδη κλείσει θεατρική δουλειά στο Λονδίνο, στο “The Entertainer” μαζί με τον Kenneth Branagh, μέχρι και αρχές Νοεμβρίου.

Μένει να δούμε τι θα γίνει.

Διαβάστε περισσότερα για: ,