Λιγότερες νέες ταινιες από την Warner Bros μετά την αποτυχία του Batman V Superman - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Λιγότερες νέες ταινιες από την Warner Bros μετά την αποτυχία του Batman V Superman

Ειδήσεις | 8-4-2016 |

Υπήρχε μια εποχή που η Warner Bros. ήταν η πρωτοπόρος εταιρία στο box ofice αλλά το απογοητευτικό 2015 θα φέρει αλλαγές στην τακτική και τον προγραμματισμό της τα επόμενα χρόνια.

Πέρυσι, η πιο κερδοφόρα ταινία του studio ήταν το San Andreas με πρωταγωνιστή τον Dwayne Johnson, η οποία απέφερε 155 εκατομμύρια δολάρια στις Η.Π.Α. και 473 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, αρκετά ώστε να δει το πράσινο φως και ένα sequel. Ωστόσο, ταινίες όπως το Jupiter Ascending και το Pan οδήγησαν την εταιρία σε μια ομολογουμένως αποτυχημένη χρονιά. Ειδικά αν τη συγκρίνει κανείς με την Universal που είχε το Furious 7 και το Jurassic World ή την Disney που είχε τα Avengers: Age of Ultron, Inside Out και Star Wars: The Force Awakens. Κυκλοφόρησαν 21 αυθεντικούς τίτλους – περισσότερους από κάθε άλλο studio – αλλά κανένας από αυτούς δεν είχε την αναμενόμενη οικονομική επιτυχία. Απ’ ότι φαίνεται ούτε το 2016 ξεκίνησε καλά αφού το Batman v Superman: Dawn of Justice κινήθηκε πολύ χαμηλότερα των προσδοκιών στο box office με τους ειδικούς να λένε ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί και με το The Legend of Tarzan.

lego-batman-il-film

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter η Warner Bros. θα κυκλοφορήσει λιγότερους αυθεντικούς τίτλους στο κοντινό μέλλον με σκοπό να αφοσιωθεί στα ήδη καθιερωμένα της franchise όπως εκείνα της DC, του Harry Potter και των LEGO. Το studio ανακοίνωσε δύο νέες ταινίες από το σύμπαν της DC πριν 2 μέρες, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες για το ποιες θα είναι (λέτε να δούμε solo Batffleck;) και επίσης υπάρχουν σχέδια για sequels του Fantastic Beasts and Where to Find Them που φτάνει αργότερα μέσα στο χρόνο. Στο πρόγραμμα υπάρχουν και αρκετά spinoff του The LEGO Movie με την αρχή να κάνει το The LEGO Batman που έρχεται του χρόνου.

Η Warner Bros. θα παραμείνει πιστή στην ‘οικογένεια’ σκηνοθετών της, που περιλαμβάνει τους Christopher Nolan, Ben Affleck και Clint Eastwood οι οποίοι θα κυκλοφορήσουν και οι τρεις ταινίες για το στούντιο πολύ σύντομα. Αλλά αυτοί μάλλον θα είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας για την μελλοντική στρατηγική της εταιρίας.