Η Tilda Swinton απαντά για το "whitewashing" του Doctor Strange – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Tilda Swinton απαντά για το “whitewashing” του Doctor Strange

Ειδήσεις | 25-4-2016 |

Στο διεθνές μας λεξιλόγιο την προηγούμενη εβδομάδα προστέθηκε η λέξη “whitewashing”, με τη συζήτηση να ξεκινά εξαιτίας της πρώτης εικόνες της Scarlett Johansson, στην κινηματογραφική μεταφορά του Ghost in the Shell. 

Με τον συγκεκριμένο όρο μιλάμε για τις ταινίες εκείνες οι οποίες ενώ έχουν ως χαρακτήρες ανθρώπους από διάφορες εθνικότητες, οι παραγωγοί των ταινιών επιλέγουν λευκούς πρωταγωνιστές.

Το “Ghost in the Shell” δεν ήταν όμως η μόνη ταινία την προηγούμενη εβδομάδα που μας έκανε να ασχοληθούμε με αυτό το ζήτημα.

Στην επόμενη ταινία της Marvel, Doctor Strange θα δούμε την καραφλή Tilda Swinton σαν “The Ancient One”, τον χαρακτήρα που λειτούργησε σαν μέντορας για τον Dr. Stephen Strange. Η λεύκη Tilda Swinton ενσαρκώνει έναν χαρακτήρα από τα comic που είχε καταγωγή από το Θιβέτ, και ήταν και άνδρας. Και ενώ στην ανακοίνωση γυναίκας ηθοποιού για το ρόλο, η Marvel δέχθηκε θετικές κριτικές, ωστόσο το ότι τον ρόλο δεν ανέλαβε μία Ασιατική καταγωγής ηθοποιός, λειτούργησε σαν λόγος αρνητικής κριτικής.

Φυσιολογικά, η Swinton απάντησε σε όλα αυτά, στην ειδική προβολή της νέας της ταινίας, A Bigger Splash (διάβασε εδώ την κριτική μας από τη Βενετία).

“Λοιπόν, στην πραγματικότητα δεν είναι Ασιάτης ο χαρακτήρας. Αυτό έχω την ανάγκη να πω,” δήλωσε η ηθοποιός. “Δεν μου ζητήθηκε να ενσαρκώσω έναν Ασιάτη, μπορείτε να είστε σίγουροι για αυτό. Θα πρέπει να περιμένετε να δείτε, επειδή δεν είναι κάποιος από την Ασία.”

Παρά τον όλο θόρυβο, το μόνο σίγουρο είναι ότι η Swinton θα λάμψει ακόμα μία φορά. Πότε δεν έχει λάμψει άλλωστε;

doctor-strange-trailer-image-6-600x247

Δες εδώ το trailer του Doctor Strange, και μάθε τα πάντα για την ταινία…

 

Διαβάστε περισσότερα για: ,