Οι Star Wars χαρακτήρες που θα λατρέψουμε να δούμε σε δική τους ταινία - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Οι Star Wars χαρακτήρες που θα λατρέψουμε να δούμε σε δική τους ταινία

Αφιερώματα | 20-4-2016 |

Tο trailer του Rogue One: A Star Wars Story που ήρθε την προηγούμενη βδομάδα μας έβαλε σε προβληματισμούς. Η Disney πέρα από αυτό έχει προγραμματίσει δύο ακόμα Star Wars ταινίες εκτός των κανονικών επεισοδίων 8 και 9, με κεντρικά πρόσωπα τους Han Solo και Bobba Fett σε κάθε μία από αυτές. Οι δύο αυτές ταινίες έχουν αποκλειστικό σκοπό το να βγουν λίγα ακόμα χρήματα από δύο από τους πιο δημοφιλείς χαρακτήρες του Star Wars. Το Rogue One από την άλλη, μπορεί να είναι επίσης απλά ένα filler, του πως οι επαναστάτες μαχητές πήραν τα σχέδια του Death Star, μπορεί όμως να προσθέσει κάτι στην ιστορία του Star Wars και συγκεκριμένα στην τριλογία που παρακολουθούμε τώρα. Στην τελική αυτό περιμένει το μεγαλύτερο μέρος του κοινού του Star Wars: να μάθει για τους Knights of Ren, τον Snoke, την Rey, και το παρελθόν όλων αυτών. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το Rogue One θα είναι καλή ταινία αν έχει κάτι από αυτά, ούτε ότι θα είναι κακή αν δεν τα έχει, όμως σίγουρα υπάρχει ένα θέμα κατεύθυνσης αυτών των spin-off ταινιών με υπότιτλο A Star Wars Story, που εισάγει η Disney.

Επίσης: Βρέθηκε ο άνθρωπος που θα γίνει… Han Solo

Μη χάσετε: Πότε θα δούμε τις επόμενες ταινίες Star Wars;

Έτσι ακόμα και αν αυτές οι ταινίες δεν είναι καλές, θα είναι αποδεκτές για μένα αν δίνουν κάτι στην ιστορία και ειδικά αν συνδέουν την ιστορία με τα νέα επεισόδια Star Wars, αλλιώς είναι απλά εμπορικά πυροτεχνήματα. Σε αυτό το πλαίσιο έβαλα στον εαυτό μου το ερώτημα: Ποιοι χαρακτήρες ή γεγονότα από το σύμπαν του Star Wars θα μπορούσαν να αποκτήσουν δική τους ταινία, που να προωθεί μάλιστα την ιστορία των νέων επεισοδίων; Ιδού λοιπόν η απάντηση.

Yoda

yoda1-e1446595804475

O Luke έχει φύγει μετά την σφαγή της νέας ακαδημίας για Jedi, για την αναζήτηση του πρώτου ναού Jedi. Η ιστoρία των Jedi και της δύναμης ήταν πάντα ένα από τα πιο μυστήρια πράγματα του σύμπαντος του Star Wars, και φαίνεται ότι εκεί πήγε για να ζητήσει απαντήσεις ο Luke. Μια βουτιά στον κόσμο των Jedi, μέσα στις χιλιετίες της ύπαρξης τους, θα ήταν πραγματικά μια πολύ καλή ιδέα και ποιος θα ήταν πιο κατάλληλος για ένα τέτοιο ταξίδι από τον Yoda, των αρχαιότερο Jedi που έχουμε δει στις ταινίες Star Wars και έναν από τους πιο δημοφιλείς χαρακτήρες της ιστορίας.

Πέρα από τον Joda βέβαια θα μπορούσαμε να δούμε και άλλους Jedi ακόμα παλαιότερους, αλλά και Siths, σε πολλαπλές ταινίες που θα μπορούσαν να φτιάξουν ακόμα και τριλογία. Βέβαια η εμπειρία των τριλογιών prequel δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή για το Star Wars, γιατί όμως να μην γυρίσει κάποιος ακόμα πιο πίσω τον χρόνο για να πει μια ιστορία εκεί που υπάρχει κενό και μακριά από τους Skywalkers.

Obi Wan Kenobi

Ewan McGregor δήλωσε πρόσφατα ότι δεν θα έλεγε όχι στο ενδεχόμενο ταινιών για τον Obi Wan Kenobi. Μάλιστα στο παρακατω βίντεο λέει ότι τα 20 και πλέον χρόνια που ο Obi Wan ήταν στην έρημο του Tatoine, είναι ένα κενό διάστημα για τον χαρακτήρα.

Την φωνή του McGregor, την ακούσαμε στο Force Awakens στο force όνειρο της Rey, οπότε το ενδεχόμενο ο καλύτερος της τριλογίας των prequel να επιστρέψει στον ρόλο του, είναι μεγάλο.

Darth Plagueis – Darth Sidious

Tragedy

Το Star Wars δεν έχει παρουσιάσει επαρκώς τους μεγάλους κακούς του, που ήταν πάντα ένα μυστήριο. Ελάχιστα πράγματα ξέρουμε για τους Sith, και αυτοί οι δύο θα μπορούσαν να είναι μια ενδιαφέρουσα τουλάχιστον ιστορία κακών, με μίσος, πάθος για εξουσία και άμεση σχέση με την τριλογία των prequel, αλλά ίσως και με την τωρινή τριλογία. Να θυμίσουμε ότι ο Darth Sidius είναι ο Αυτοκράτορας Palpatine, ενώ ο Plagueis ήταν ο δάσκαλός του, που τον σκότωσε, όπως είπε στο Revenge of the Sith, ενώ εκείνος είχε ανακαλύψει το μυστικό στο να ανακαλύπτει ζωή, κάτι που αφήνεται να εννοηθεί ότι σχετίζεται με την γέννηση του Anakin Skywalker.

Maz Kanata

Star Wars: The Force Awakens Maz Kanata (Lupita Nyong'o) Ph: Film Frame © 2014 Lucasfilm Ltd. & TM. All Right Reserved..

H Maz Kanata ήταν πέρα από τους καλύτερους motion capture χαρακτήρες (τεχνολογικά) που έχουμε δει ποτέ (δες το σχετικό βίντεο με την μεταμόρφωση της Lupita Nyong’o μεταμορφώθηκε σε Maz Kanata), και ένας από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες του Force Awakens. H Maz είναι μεγάλης ηλικίας, βρισκόταν στον κόσμο του Star Wars από την εποχή τουλάχιστον του πρώτου Republic, ήξερε τον Luke, ενώ κάπως κατέληξε στα χέρια της το σπαθί του Luke (που ήταν το σπαθί του Anakin) στο Επεισόδιο 5 όταν κόβεται το χέρι του Luke από τον Darth Vader. Μάλιστα όταν ρωτάται το πως έφτασε στα χέρια της το σπαθί, εκείνη απαντά ότι είναι μια καλή ιστορία, για μία άλλη φορά. Ε λοιπόν γιατί να μη δούμε αυτή την ιστορία σε μια ταινία;

Snoke

snoke_fix-2

To μεγάλο μυστήριο του Force Awakens είμαι του ποιος είναι ο Snoke.

Μη χάσεις: Ποιος είναι τελικά ο Supreme Leader Snoke; (Spoiler Alert!)

Πέρα από το άρθρο που έχουμε γράψει σχετικά για τις εικασίες για την ταυτότητά του, ο Snoke είναι αναμφισβήτητα ένας ενδιαφέρον χαρακτήρας. Μόνο και μόνο το παραμορφωμένο του πρόσωπο το δείχνει αυτό. Μια μεγάλη πιθανότητα είναι αυτός να είναι ο Darth Plagueis κάτι που μένει να το δούμε στο επόμενο επεισόδιο ή ακόμα και στο Rogue One (δεν λέω παραπάνω spoilers). Οι πιθανότητες βέβαια να είναι ένας εντελώς καινούριος χαρακτήρας είναι μεγάλες, όμως ακόμα και έτσι σίγουρα έμαθε για την δύναμη και το σκοτεινό μέρος της από κάποιον. Ήταν αυτός ο κάποιος ο Darth Vader; Κάποιος άλλος; Δεν το ξέρουμε και είτε θα το μάθουμε σε κάποιο από τα επεισόδια 8,9, είτε σε κάποιο ακόμα πιο μετά είτε γιατί όχι σε μια δικιά του ταινία.

Lor San Tekka

feac5fb9c519a133f1fc8ba592eb88b6

Ο άνθρωπος που αποτελεί το μεγάλο αίνιγμα στην αρχή του Force Awakens είναι ο Lor San Tekka. Σίγουρα αποτελεί γνωστό του Luke, της Lea και του Han Solo. Είναι ίσως χρήστης της δύναμης χωρίς να είναι Jedi, είναι σοφός, έχει σχέση με την εξαφάνιση του Luke Skywalker. Ένας ενδιαφέρον side χαρακτήρας που θα μπορούσαμε να μάθουμε περισσότερα για την ιστορία του. Μέλλον βέβαια δεν έχει καθώς τον σκότωσε ο Kylo Ren.

Darth Maul

Maul_Hasbro

Ένας από τους πιο αγαπητούς ήρωες της πρώτης τριλογίας. Για την δράση του θα μπορούσαμε να μάθουμε σίγουρα παραπάνω, γιατί όχι σε μια ταινία γι’ αυτόν. Έχουμε ήδη εξάλλου μια μικρού μήκους fan ταινία για αυτον που είναι εκπληκτική.

Εσύ τι λες; Ποιον χαρακτήρα θα θελες να δεις σε δική του ταινία;