Η πρόταση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου για τη θέση του Γενικού Διευθυντή - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η πρόταση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου για τη θέση του Γενικού Διευθυντή

Ειδήσεις | 17-4-2016 |

Με δελτίο τύπου το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου ανακοινώνει την πρόταση του για την πλήρωση της θέσης του Γενικού Διευθυντή, μετά τις ξαφνικές αλλαγές στην αρχή του έτους.

Η επίσημη πρόταση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι η Ηλέκτρα Βενάκη. Σύμφωνα με το βιογραφικό της, η  κ. Βενάκη έχει σπουδάσει κινηματογράφο και έχει διδάξει, ανάμεσα σε άλλα, στο Τμήμα Κινηματογράφου του Α.Π.Θ. Επίσης έχει ιδρύσει την πλατφόρμα altcine.com  για τον Βαλκανικό κινηματογράφο (βλέπε πλήρες βιογραφικό στο τέλος).

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου προτείνει στον αρμόδιο Υπουργό, να γίνουν οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε να υπάρχει περισσότερη διαφάνεια ως προς την διαδικασία επιλογής και χρηματοδότησης σεναρίων που κάνει το Κέντρο.

Τυπικά, και χωρίς κάποιο απρόοπτο μένει μόνο ο επίσημος διορισμός της κ. Βενάκη η οποία έχει να αναπληρώσει, μεταξύ άλλων, και τον χαμένο χρόνο από τις ξαφνικές αλλαγές που έγιναν.

Δελτίου Τύπου :

Πρόταση για την πλήρωση  της θέσης  του Γενικού Διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου κατά τη συνεδρίασή του την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 και αφού εξέτασε τις υποψηφιότητες που είχαν κατατεθεί, αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει στον εποπτεύοντα υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Ε.Κ.Κ., την κυρία Ηλέκτρα Βενάκη.

Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί στον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού τις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε να θεσμοθετηθεί  περισσότερη διαφάνεια κατά τη διαδικασία επιλογής και χρηματοδότησης σεναρίων, και να διασφαλιστεί η πλήρωση των τεσσάρων θέσεων διευθυντών του Ε.Κ.Κ οι οποίες, παρά τις προβλέψεις του ιδρυτικού νόμου, παραμένουν κενές επί έξι χρόνια.

Βιογραφικό σημείωμα Ηλέκτρας Βενάκη:

Η Ηλέκτρα Βενάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Μετά τις σπουδές της στη Σχολή Σταυράκου (1987), απέκτησε το πτυχίο της και μεταπτυχιακό τίτλο στις κινηματογραφικές σπουδές στο Παρίσι (Paris I  Panthéon – Sorbonne – 1990).

Έχει διδάξει στο Τμήμα Κινηματογράφου του Α.Π.Θ., (2005-2007), στο Διαπανεπιστημιακό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση, ΤΕΑΠΗ (2008-2009), ενώ από το 2008 είναι συνεργάτης του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας και Οπτικοακουστικής Τεκμηρίωσης (ΕΠΕΟΤ), Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Έχει εργαστεί ως μοντέρ (1982-2010) σε πολλά ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους και ταινίες μικρού μήκους.

Έχει διατελέσει υπεύθυνη Οπτικοακουστικών Παραγωγών του Οργανισμού Λαμπράκη (2000- 2005) και αρχισυντάκτης του κινηματογραφικού τμήματος του in.gr από την έναρξή του, το 1999 έως το 2005.

Είναι ιδρύτρια της αγγλόφωνης πλατφόρμας altcine.com (2011) για τον Βαλκανικό κινηματογράφο και του online φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους των Βαλκανίων, altcineAction! (2012).

Έχει δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων καθώς και μελέτες για τον ήχο, το μοντάζ και τις νέες τεχνολογίες στον κινηματόγραφο και έχει λάβει μέρος σε αντίστοιχα συνέδρια και ημερίδες.