Η Jessica Chastain δεσπόζει στο Semaine de la Critique των Καννών - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Jessica Chastain δεσπόζει στο Semaine de la Critique των Καννών

Ειδήσεις, Φεστιβάλ | 4-4-2016 |

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν το “Take Shelter” του Jeff Nichols ένα σύγχρονο κινηματογραφικό αριστούργημα. Καθώς φαίνεται μάλιστα, την ίδια γνώμη ασπάζονται και οι άνθρωποι του φεστιβάλ των Καννών αφού η εν λόγω ταινία θα κοσμεί την επίσημη αφίσα του τμήματος της εβδομάδας κριτικής 2016. Ο επιφανής “θεσμός” της κριτικής κλείνει φέτος 55 χρόνια συνεχούς ανακάλυψης νέων καλλιτεχνών από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Το 2011 η ταινία “Take Shelter” είχε επιλεγεί από το φεστιβάλ, απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και 5 χρόνια αργότερα επιστρέφει τιμής ένεκεν. Στο εκδοθέν δελτίο τύπου, αποθεώνονται σκηνοθέτες που διαμέσου του φεστιβάλ κατάφεραν να πραγματοποιήσουν μια λαμπρή καριέρα στο κινηματογραφικό γίγνεσθαι. Κατ’ ουσία(και μεταξύ μας) το δελτίο τύπου εξυμνεί την δουλειά και τις επιλογές των ταινιών που κάνουν οι αρμόδιοι φορείς του φεστιβάλ. Απόλυτα δικαιολογημένοι και καθόλα σωστοί οι ιθύνοντες του αστραφτερού γεγονότος που αναμφίβολα χαίρουν της εκτίμησης των απανταχού σινεφίλ.

Φυσικά, δεν παρέλειψαν να πουν δυο λόγια και για τo εξαιρετικό φιλμ του Nichols, που θα στολίζει την επίσημη αφίσα με ένα υπέροχο καρέ που έχει απαθανατίσει όλη την γοητεία της σαγηνευτικής Jessica Chastain:
” Η αριστουργηματική Jessica Chastain σε μια σκηνή από την δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Jeff Nichols “Take Shelter”. Η σπουδαία ηθοποιός διέπρεψε σε έναν από τους πρώτους πρωταγωνιστικούς ρόλους της καριέρας της” ήταν η αρχική τοποθέτηση, για να αποδοθούν έπειτα και τα εύσημα στον σκηνοθέτη Nichols:
“Ο νικητής του Nespresso Grand Prize στην 50ή Εβδομάδα Κριτικής Jeff Nichols, είχε προ πολλού καταθέσει τα διαπιστευτήρια της διαπεραστικής ματιάς του. Η αρχή έγινε με το υπέροχο “Mud” το οποίο συμμετείχε στο Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα των Καννών του 2012, για να φτάσει να διεκδικεί την Χρυσή Άρκτο στην Berlinale του 2016

affiche2016-200x300-hd3

Το 69ο Φεστιβάλ των Καννών θα διεξαχθεί από τις 11 έως και τις 22 του Μάη, υπό το φως της εκτυφλωτικής λάμψης των αστεριών που δίνουν κάθε χρόνο το παρών.

Διαβάστε περισσότερα για: , , , , ,