Η AMC βάζει τα smartphones στο σινεμά! - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η AMC βάζει τα smartphones στο σινεμά!

Ειδήσεις | 15-4-2016 |

Τείνει να γίνει μάστιγα η χρησιμοποίηση του κινητού τηλεφώνου μέσα στην κινηματογραφική αίθουσα και μάλιστα κατά την διάρκεια της ταινίας. Όλοι μας έχουμε γίνει μάρτυρες, ουκ ολίγες φορές, του παραπάνω γεγονότος. Να έχεις πάρει θέση αναπαυτικά στο κάθισμα σου, τα φώτα να χαμηλώνουν και το “20th Century Fox” να γεμίζει μεγαλοπρεπώς το πανί με τον χαρακτηριστικό ήχο να το ακολουθεί σείοντας κάθε σπιθαμή του θεάτρου. Τότε είναι που ανασκουμπώνεσαι για να βολευτείς όσο τον δυνατόν καλύτερα, δευτερόλεπτα πριν την πρώτη σκηνή. Σε αυτή σου την προσπάθεια λοιπόν, το βλέμμα, μοιραία, πέφτει στους δίπλα. Είτε είναι ζευγάρι, είτε παρέα 522 ατόμων.

Όποια κι αν είναι η συνθήκη θα κρατούν στο χέρι το smartphone και θα αγγίζουν εξτατικά κι αδιάκοπα την φωτεινή οθόνη. Υπέροχο δεν είναι; Κι αν αφήσεις το βλέμμα σου να περιπλανηθεί στην αίθουσα.. τουλάχιστον ένας στους τέσσερις θα κρατά το μήλο του Steve Jobs ανά χείρας. Τι και αν έχουν δώσει 7 ευρώ για να βρίσκονται στην αίθουσα; Τι και αν ο Batman με τον Superman σκοτώνονται επί οθόνης; Η αρχική σελίδα του fb ανανεώνεται συνεχώς και δεν θα σε περιμένει αγαπητέ “σινεφίλ” να δεις τον Kylo Ren να σκοτώνει τον Han Solo.

f6ebb070-03fd-44f7-925c-83b25dff7819-2060x1236

Κάπου εδώ λοιπόν μπαίνει στην ιστορία η AMC Theaters για να αλλάξει τον ρου. Ή τουλάχιστον να κάνει την απέλπιδα προσπάθεια για να σώσει την κατάσταση κάνει τα πράγματα χειρότερα. Ο CEO της αλυσίδας κινηματογράφων Adam Aron, εξήγησε το όλο σκεπτικό πίσω από την αρχική ιδέα που θέλει την επιφανή εταιρία να επιτρέπει ελεύθερα την χρήση κινητών σε ορισμένες ταινίες..

“Όταν ζητάς από έναν 22χρονο να κλείσει το κινητό του, είναι σαν του λες να κόψει το αριστερό του χέρι. Επομένως δεν μπορείς να ζητήσεις κάτι τέτοιο σε άνθρωπο ανάλογης ηλικίας. Διότι έτσι ζουν πλέον την ζωή τους.. εξέλιξη”

Μάλλον κακά μαντάτα μας έφερε ο κ. Aron. Καμία λογική δεν υπάρχει στα παραπάνω λεγόμενα του ισχυρού άνδρα της AMC. Δηλαδή αν σε 10 χρόνια από τώρα οι 20χρονοι γδύνονται μέσα στο σινεμά.. θα τους δώσουμε τις ευλογίες μας; Πρωτοφανείς αποφάσεις, ανικανότητα δράσης κι έλλειψη ιδεών το λέω εγώ.
Τούτο το εγχείρημα προφανώς κι έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στους λάτρεις του σινεμά. Σύντομα θα υπάρξουν νεότερα και το cinefreaks.gr θα σας μεταφέρει το τι μέλλει γενέσθαι..

Διαβάστε περισσότερα για: , , , ,