Εκτός Θέματος 66: Ο Clooney, το δείπνο 353.000 δολαρίων και ο επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Εκτός Θέματος 66: Ο Clooney, το δείπνο 353.000 δολαρίων και ο επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ

Eκτός Θέματος | 6-4-2016 |

Οι Αμερικάνικες εκλογές έρχονται φέτος τον Νοέμβρη και οι προκριματικές των δύο μεγάλων κομμάτων είναι πλέον στην τελική τους ευθεία. Και ενώ όλο σχεδόν το Hollywood έχει πει κάτι αρνητικό για τον Donald Trump αλλά και τον Ted Cruz (ακολουθεί τον Trump σε ποσοστά και ρατσισμό), με τον Arnold Schwarzenegger να στηρίζει τον τρίτο και πιο μετριοπαθή των Ρεπουμπλικανών Kasich, η πραγματική μάχη όσον αφορά τουλάχιστον τον καλλιτεχνικό κόσμο δίνεται στους δημοκρατικούς. Την ίδια ώρα λοιπόν που οι συντηριτικοί μαλώνουν για το ποιος είναι πιο ρατσιστής και ποιος θέλει λιγότερο τους Μεξικάνους και τους μουσουλμάνους, στους δημοκρατικούς η μάχη της Clinton με τον Bernie Sanders καλά κρατεί, με την Hilary Clinton να έχει το προβάδισμα, αλλά τον δημοκράτη σοσιαλιστή, όπως αυτοαποκαλείται Sanders να μη το βάζει κάτω.

Επίσης: Ο George Clooney αποκαλεί τον Donald Trump ‘Ξενοφοβικό Φασίστα’

Πρόσφατα μάλιστα ο Sanders έβαλε στο στόχαστρό του τον George Clooney. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στην Αμερική η προεκλογική εκστρατεία του κάθε υποψηφίου χρηματοδοτείται από τον ίδιο και τους χορηγους του / υποστηρικτές του. Έτσι μεγάλο μέρος της εκστρατείας του καθενός είναι το να συγκεντρώσει χρήματα για να μπορεί να στηρίξει την διαφημιστική και άλλη εκστρατεία του. Ενώ ο κάθε υποψήφιος παίρνει χρήματα μέσω δωρεών και από απλό κόσμο, αυτό που γίνεται συχνά είναι ότι οι υποψήφιοι δέχονται δωρεές τεράστιων ποσών από μεγάλες εταιρίες και επιχειρηματίες. Ο Bernie Sanders λοιπόν, είναι ο μόνος που έφτασε τόσο μακριά χωρίς να λάβει τέτοιες μεγάλες δωρεές από επιχειρήσεις της Wall Street, δηλαδή χρηματοοικονομικούς ομίλους, καθώς και πετρελαικές και άλλες εταιρίες που μολύνουν το περιβάλλον και ευθύνονται για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Η Rosario Dawson στηρίζει Bernie Sanders αντί για Hillary Clinton

Επίσης: Ο Mark Ruffalo είναι ο πιο θερμός υποστηρικτής του Bernie Sanders

Ο Sanders έχει κάνει κεντρικό σημείο της εκστρατείας του το ότι θεωρεί αστείο η Clinton να παίρνει λεφτά από αυτούς που ευθύνονται για την υπερθέρμανση του πλανήτη, υποσχόμενη ταυτόχρονα ότι θα κάνει κάτι για αυτήν σαν πρόεδρος, ενώ το ίδιο σκληρός είναι με τις μεγάλες τράπεζες και το χρηματηστήριο, λέγοντας πως ειδικοί φόροι στα τεράστια κέρδη τους θα πληρώσουν για δωρεάν πανεπιστήμια και υγεία, αν γίνει πρόεδρος. Ο Sanders έχει προκαλέσει μια μικρή επανάσταση για τα δεδομένα της Αμερικής, καθώς έχει φτασει από μεγάλο outsider να διεκδικεί επί ίσης όροις το χρίσμα των Δημοκρατικών, αν και ο ίδιος ήταν πάντα ανεξάρτητος. Η εκστρατεία του στηρίζεται όπως λέει σχεδόν αποκλειστικά στις εκατομμύρια δωρεεές του απλού κόσμου, που είναι ενθoυσιασμένος με τον Bernie. Μέσα σε αυτούς είναι η Rosario Dawson, η Susan Sarandon, από τις πιο θερμές υποστηρικτές του Sanders, αλλά και ο Mark Rufallo που εμφανίστηκε μάλιστα και στο τελευταίο σποτ του. Από την άλλη η Clinton έχει βρει υποστήριξη στην Shondaland και τον George Clooney.

Η στήριξη όμως του τελευταίου αποτέλεσε μια ακόμα πηγή σύγκρουσης του Sanders με την Clinton. Ο Clooney μαζί με την γυναίκα του οργανώνουν δύο events για να στηρίξουν την εκστρατεία της Clinton, κάτι που δεν είναι ιδιαίτερη είδηση. Αυτό που είναι νέο όμως είναι ότι οι Clooney θα χρεώσουν το 353.000 δολάρια για αυτούς που θα κάθονται δίπλα στο τραπέζι τους στην μία εκδήλωση ενώ η δεύτερη εκδήλωση θα έχει εισητήριο για όλους στα 33.400 δολάρια. Η πρώτη μάλιστα εκδήλωση θα έχει host τον ίδιο τον George Clooney, ενώ στην δεύτερη θα συμμετέχει απλά. Και οι δύο εκδηλώσεις θα γίνουν στις 15 και 16 Απριλίου στο Los Angeles. Ο Sanders σε πρόσφατη συνέντευξή του αναφέρθηκε στο γεγονός λέγοντας ότι συμπαθεί τον Clooney μεν, αλλά θεωρεί ότι οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι η Clinton στηρίζεται στους πλούσιους για να την στηρίξουν και όχι στον απλό λαό όπως ο ίδιος.

Τώρα ποιος θα πληρώσει μια μικρή περιουσία για να κάτσει απλά κοντά στον Clooney είναι ένα θέμα, όμως μεγαλύτερο είναι το ότι ο ηθοποιός με την πολυδιαφημισμένη του φιλανθρωπική δράση για διάφορα θέματα δέχεται να φιλοξενήσει τέτοιες εκδηλώσεις και από την άλλη επιτίθεται λεκτικά σε δημοσιογράφους, όταν του ζητούν να κάνει περισσότερα για το προσφυγικό (γεγονός που έλαβε χώρα στο Βερολίνο).