Daredevil Season 2 - κριτική - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Daredevil Season 2 – κριτική

TV | 1-4-2016 |

Ένα κύμα καύσωνα απλώνεται στη Νέα Υόρκη, και κάνει το Hell’s Kitchen να θυμίζει ακόμα περισσότερο με κόλαση για τον μασκοφόρο εκδικητή Daredevil, καθώς μαζί της φέρνει και νέες απειλές που θα τον σπρώξουν στα όρια των υπερδυνάμεων αλλά και της ηθικής του. Αφού o ήρωας με τη παρέα του κατάφεραν να σταματήσουν τον Wilson Fisk και να τον κλείσουν στη φυλακή, οι αντίπαλες συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος έχουν αρχίσει να μάχονται για την εξουσία του υποκόσμου και για τις ευκαιρίες που άνοιξαν με την απουσία του Kingpin. Ωστόσο ένας νέος χαρακτήρας εμφανίζεται σε ρόλο αυτόκλητου τιμωρού, με την τιμωρία που μοιράζει όμως να είναι πιο ”μόνιμη” από εκείνη του Daredevil.

Στη δεύτερη σεζόν η δράση είναι για ακόμα μια φορά γυρισμένη με απαράμιλλη μαεστρία, με το φως από νέον να σκιαγραφεί υπέροχα τις γεμάτες στυλ μάχες. Το πρώτο επεισόδιο βέβαια δεν είναι τόσο εντυπωσιακό, καθώς ξεκινά με μια πολύ συνηθισμένη σκηνή σε ταινία με υπερήρωες με τον πρωταγωνιστή να κυνηγά μασκοφόρους ληστές και να τους κατατροπώνει μπροστά στα έκπληκτα μάτια των αστυνομικών. Είναι μια σκηνή που σε βάζει στο κλίμα μεν, αλλά μετά την πρώτη σεζόν σίγουρα περιμέναμε ένα πιο πρωτότυπο ξεκίνημα.

Όσο για την παρουσίαση του νέου, αγαπημένου από τους φαν, χαρακτήρα του Punisher έχουμε και εκεί τις ενστάσεις μας. Βρίσκεται εκεί, από την αρχή, χωρίς να έχει αναπτυχθεί κάποιου είδους σασπένς. Κάποιος έτσι ξερά αναφέρει ότι τον φωνάζουν Τιμωρό. Η εισαγωγή του δεν είναι αρκετά δραματική και μάλιστα αφού τον βλέπουμε σε δράση για πρώτη φορά, σύντομα θα μείνει στο περιθώριο για κάμποσο καιρό.

daredevil-2

Τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πιο ενδιαφέροντα και μυστηριώδη όταν εμφανίζεται η παλιά αγάπη του Daredevil, την οποία παίζει η γοητευτικότατη Elodie Young. Η εκρηκτική σχέση που είχαν στο παρελθόν περιπλέκει τα πράγματα στην ζωή του Matt Murdock ως δικηγόρου τη μέρα, αλλά και ως το μασκοφόρο alter ego του τη νύχτα. Η εμφάνιση της Elektra προσθέτει ένα μυστήριο και μια ίντριγκα στη σειρά, κάτι που έλειπε από το εισαγωγικό μέρος του Punisher. Επίσης έχουμε την ευκαιρία να δούμε και το πως έφτασε να γίνει αυτή που είναι σήμερα, κάτι που επίσης λείπει από την περίπτωση του Punisher.

Αναφορικά με τον Τιμωρό τα πράγματα στη συνέχεια βελτιώνονται. Στη πρώτη σεζόν, ο ίδιος ο Daredevil παρουσιάζεται από νωρίς ως υπερήρωας, και η ιστορία του ξεδιπλώνεται σιγά σιγά όσο προχωρά η σειρά. Αυτό συμβαίνει και στη περίπτωση του Punisher σε αυτή τη σεζόν. Όσο η ιστορία εξελίσσεται, το παρελθόν του Τιμωρού αποκαλύπτεται κομμάτι- κομμάτι, προκαλώντας ταυτόχρονα μια συμπάθια στο πρόσωπο του αλλά και έναν αποτροπιασμό για τις μεθόδους του. Παρόλα αυτά ίσως θα ήταν πιο ενδιαφέρον να βλέπαμε την ιστορία και το παρελθόν του μέσα από σκηνές από το απλά να την ακούμε μέσα από αφηγήσεις και απλούς διαλόγους. Ο Jon Bernthal είναι ένας εξαιρετικός Punisher, και παίζει τέλεια το ρόλο ενός βαθιά πληγωμένου ανθρώπου που οι δαίμονες στο κεφάλι του τον οδηγούν σε ακραίες πράξεις.

elektra-daredevil_ampliacion

Οι φαν της δράσης της πρώτης σεζόν θα μείνουν κάτι παραπάνω από ευχαριστημένοι από τη δεύτερη, καθώς υπάρχουν πολύ περισσότερες και εξίσου εντυπωσιακά χορογραφημένες σκηνές μάχης, με εκείνη του τρίτου επεισοδίου να ξεχωρίζει, θυμίζοντας την επική σκηνή του πρώτου κύκλου στο διάδρομο, με την προσθήκη αρκετών παραπάνω εχθρών όμως.

Χωρίς να θέλω να αποκαλύψω κάτι για το τέλος της, η δεύτερη σεζόν σίγουρα γεννά πολλά περισσότερα ερωτήματα από αυτά που απαντάει. Σε αντίθεση με τη πρώτη σεζόν που μας έδωσε την αίσθηση ότι ένα κεφάλαιο έκλεισε, η δεύτερη λειτουργεί ως μια μεταβατική σεζόν που μας αφήνει με ένα αίσθημα του ανεκπλήρωτου και θέτει τις βάσεις για μια πολύ πιο σκοτεινή και μυστικιστική συνέχεια της ιστορίας του Διαβόλου του Hell’s Kitchen.