Χειροτερεύουν οι blockbusters ταινίες όσο περνάει ο καιρός; - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Χειροτερεύουν οι blockbusters ταινίες όσο περνάει ο καιρός;

Ειδήσεις | 27-4-2016 |

Με αφορμή τον καταιγισμό του κινηματογραφικού σύμπαντος με blockbusters ταινίες αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε μερικά ενδιαφέροντα διαγράμματα σχετικά με αυτό το θέμα.

Όλοι έχουμε παρακολουθήσει έστω μερικές φορές στο σινεμά, ταινίες βασισμένες σε κόμικς ή περιπέτειες με sci-fi θέματα. Και επειδή τον τελευταίο καιρό βλέπουμε να αυξάνονται αυτές οι παραγωγές πολύ παραπάνω, αναρωτιόμαστε πόσο καλά ή όχι τα πηγαίνουν τελικά οι blockbusters ταινίες.

batman-v-superman-final7.0

Πέρα από το κορυφαίο «Rotten Tomatoes» που βαθμολογεί καθαρά ρεαλιστικά την οποιαδήποτε ταινίες, υπάρχει και το «Metacritics» που κάνει το εξής υπέροχο: συγκεντρώνει όλες τις κριτικές για μια ταινία και μετά βγάζει μια βαθμολογία σε ποσοστό που δείχνει με αυτό τον τρόπο αν είναι καλή ή όχι.

Από τα αποτελέσματα του διαφαίνεται πως οι blockbusters ταινίες σε σχέση με τον προϋπολογισμό τους, μάλλον πιάνουν.. πάτο. Αν δείτε προσεκτικά, αρκετές ταινίες των τελευταίων δεκαετιών, δεν ξεπερνούν όχι μόνο άλλες γνωστές ταινίες, αλλά και κοινωνικές ταινίες που θεωρούνται παλιές πλέον.

b-v-s-mainchart-final2

Και παρότι κατά την γνώμη μου δεν μπορείς να συγκρίνεις δυο διαφορετικά είδη, αλλά καλύτερα ένα είδος και πως οι ταινίες το διαχειρίζονται, το ότι μια κοινωνική ταινία που μπορεί να είναι και μέτρια, τα πηγαίνει καλύτερα από ένα blockbuster λέει πάρα πολλά.

Για πολλούς αυτό μπορεί να μην σημαίνει πολλά, αλλά αν σκεφτούμε ό,τι πράγματι οι τελευταίες ταινίες από κόμικς ή μυθοπλασίας έχουν βασιστεί περισσότερο στα εφέ παρά στο σενάριο, αυτό πρέπει να μας ταρακουνήσει.

Κλείνοντας, θα αναφέρω μια πολύ πρόσφατη περίπτωση που πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε πολλά. Η αντίδραση του Ben Affleck στα αιχμηρά σχόλια για το μετριότατο «Batman v Superman: Dawn of Justice». Ο πρωταγωνιστής της ταινίας παραδέχεται και ο ίδιος ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό.

Διαβάστε περισσότερα για: , , , , ,