Batman vs. Superman στον κόσμο των οπτικών εφέ - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Batman vs. Superman στον κόσμο των οπτικών εφέ

Inside Cinema | 13-4-2016 |

Η ταινία “Batman vs. Superman: Down of Justice” κατάφερε να χωρίσει τον κινηματογραφικό πλανήτη σε δύο στρατόπεδα. Από την μία λοιπόν συναντάμε τους σινεφίλ, που εξ αρχής είχαν θέσει χαμηλά τον πήχη, και έφυγαν σχετικά ικανοποιημένοι από την σκοτεινή αίθουσα. Από την άλλη πλευρά της γραμμής όμως βρίσκουμε εκείνους που, δικαίως, θέλουν την κεφαλή του Zack Snyder επί πίνακι.

Διαβάστε εδώ την κριτική της ταινίας “Batman vs. Superman: Dawn of Justice”

Αγαπητέ cinefreak, ακόμη κι αν τάσσεσαι στο πλευρό των πολέμιων της ταινίας οφείλεις να παραδεχτείς την θεαματική δουλειά που έγινε στον τομέα των οπτικών εφέ. Άλλωστε, αν ένα πράγμα γνωρίζει να κάνει καλά ο Snyder είναι να δημιουργεί αισθαντική ατμόσφαιρα, βγαλμένη από τις μαγικές σελίδες των κόμικς. Όταν μάλιστα έχει στην διάθεση του και το οπλοστάσιο των visual effects που του παρέχει με κάθε κόστος η Warner Bros., μπορεί να προσφέρει στο φιλοθεάμων κοινό κάδρα ξεχωριστής ομορφιάς.
Καθώς φαίνεται λοιπόν, μέρος της “μαγείας” των οπτικών εφέ που είδαμε να κατακλύζει το φιλμ, παραδόθηκε άνευ όρων στα φώτα του διαδικτύου.

Δείτε εδώ τους Ben Affleck και Henry Cavill να απαντούν στις κακές κριτικές

Τις μεγαλύτερες εντυπώσεις προκάλεσαν οι σκηνές κατά τις οποίες ο Batman εμφανίζεται στην ταινία με ρομποτική στολή οπλισμένη τόσο πολύ που θυμίζει αστακό. Στην πραγματικότητα όμως, και όπως θα διαπιστώσετε στο παρακάτω βίντεο ιδίοις όμμασι, ο Ben Affleck μπήκε μέσα στην εν λόγω στολή όσο το κάνετε κι εσείς από την κινηματογραφική αίθουσα. Το ίδιο συμβαίνει και με την κάπα του Superman, η οποία ουσιαστικά “γεννήθηκε” στον υπολογιστή του Zack Snyder, κατόπιν εορτής.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ta9To-tNEPo]

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης με δηλώσεις του στο “Empire” πριν την πρεμιέρα της ταινίας υποστήριζε πως τούτη η συνάντηση δίνει πολύ περισσότερες δυνατότητες για πρακτική εργασία, κι αυτό ελέω Batman..

“Ήταν πραγματικά πολύ ωραίο να έχουμε και τον Batman στην ταινία, διότι ο συγκεκριμένος ήρωας δεν πετά και ούτε δεν βγάζει λέιζερ από τα μάτια του. Είναι πιο ανθρώπινος. Οδηγεί το Batmobil και απλά κάνει.. τα δικά του. Γεγονός που μας επιτρέπει να γυρίσουμε περισσότερες σκηνές πρακτικά”

Υπονοώντας φυσικά πως για τις αρετές του Superman δεν πίπτει πράξη.. αλλά υπολογιστής. Tο βίντεο που κυκλοφορεί εδώ και λίγα 24ωρα στο διαδίκτυο, μαρτυρά μόλις μερικά από τα VFX πλάνα του φιλμ. Οι σκέψεις των απανταχού σινεφίλ γυρνούν 2-3 χρόνια πίσω και αναλογίζονται τι μπορεί να συνέβη στο “Man of Steel”.
Σε καμία των περιπτώσεων τα οπτικά εφέ δεν αποτελούν αρνητική πραγματικότητα στο κινηματογραφικό σύμπαν. Τουναντίον, θα μπορούσε κανείς να πει ότι πρόκειται για την εξέλιξη του είδους. Άλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι στους αστραφτερούς λόφους του Hollywood λένε “VFX is what blockbusters are made of”.
-Τα οπτικά εφέ είναι το υλικό από το οποίο φτιάχνονται τα blockbuster-

Σινεφίλ μαζεύουν υπογραφές και απαιτούν την καθαίρεση του Zack Snyder από το “αξίωμα” του σκηνοθέτη

batman-v-superman-dawn-of-justice-zack-snyder-henry-cavill