Το πόστερ του φετινού Φεστιβάλ των Καννών - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το πόστερ του φετινού Φεστιβάλ των Καννών

Ειδήσεις | 21-3-2016 |

Απέχουμε πλέον λιγότερο από δύο μήνες από το Φεστιβάλ των Καννών και πλέον έχουμε και αφίσα. To Φεστιβάλ τιμά φέτος τον Jean-Luc Godard και την ταινία του Contempt, που βρίσκεται στην αφίσα. Υπενθυμίζουμε ότι την επιτροπή του Φεστιβάλ θα διευθύνει φέτος ο George Miller.

“Είναι όλα στην αφίσα. Τα σκαλιά ο ήλιος, ο ορίζοντας: ο άντρας που βαδίζει προς τα όνειρά του, στο ζεστό μεσογειακό φως που μοιάζει με χρυσό. Ως εικόνα θυμίζει μια διαχρονική φράση του συγγραφέα Michel Mourlet: Ο κινηματογράφος αντικαθιστά το βλέμμα μας σ`έναν κόσμο που βρίσκεται σε αρμονία με τις επιθυμίες μας” αναφέρει η ανακοίνωση του Φεστιβάλ.

Στην παραμονή της 70ης επετείου του, το φεστιβάλ των Καννών επιλέγει να καλυφθεί με ένα σύμβολο μιας παλίμψηστης και ξεκάθαρης παράλληλα ταινίας, επαναλαμβάνοντας έτσι την ιδρυτική του δέσμευση: να αποτίσει φόρο τιμής στην ιστορία του κινηματογράφου και να καλωσορίσει νέους τρόπους δημιουργίας και αντίληψης. Τα σκαλιά αντιπροσωπεύουν ένα είδος ανόδου προς τον άπειρο ορίζοντα μιας οθόνης κινηματογράφου. Η αφίσα του 69ης διοργάνωσης σχεδιάστηκε από τον Hervé Chigioni και τον γραφίστα του Gilles Frappier. Η αφίσα δημιουργήθηκε καπό τον Philippe Savoir.

Στο μεταξύ οι φήμες για τις ταινίες που θα δούμε στο Φεστιβάλ είναι μεγάλες και θέλουν το Money Monster, να είναι μία από τις σίγουρες ταινίες που θα φέρει στις Κάννες τον George Clooney, την Jodie Foster, ενώ οι φήμες θέλουν επίσης στο Φεστιβάλ τις νέες ταινίες των Sean Penn, Woody Allen, Jeff Nichols.

Το Cinefreaks όπως κάθε χρόνο θα είναι στις Κάννες από τις 11 μέχρι τις 22 Μάη, για να σας παρουσιάσει τα πάντα από το Φεστιβάλ. Τα πάντα για τις Κάννες 2016 στην ειδική σελίδα του Cinefreaks

Εδώ η αφίσα:

11164184_1071260182894917_4949390527256812865_n

Διαβάστε περισσότερα για: