Το Harry Potter and the Cursed Child δεν θα γίνει ταινία... ακόμα - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το Harry Potter and the Cursed Child δεν θα γίνει ταινία… ακόμα

Ειδήσεις | 4-3-2016 |

Σχεδόν μια δεκαετία μετά την τελευταία μάχη του Harry με τον Voldemort στο έβδομο και τελευταίο βιβλίο της σειράς της J.K. Rowling, οι φαν χαμογέλασαν ξανά όταν έμαθαν ότι μια όγδοη ιστορία θα έκανε την εμφάνιση της, στη μορφή του Harry Potter and the Cursed Child, μια θεατρική παράσταση που θα κάνει πρεμιέρα στο West End του Λονδίνου αυτό το καλοκαίρι. Φυσικά, το να βρει κανείς εισιτήρια για αυτή τη παράσταση δεν θα είναι και τόσο εύκολο, οπότε επόμενο ήταν κάποιοι να αρχίσουν τις εικασίες μιας πιθανότητας για ταινία. Η Warner Bros. ήδη ετοιμάζει να φέρει ξανά στη μεγάλη οθόνη το σύμπαν του Harry Potter με το Fantastic Beasts and Where to Find Them, βέβαια. Μπορεί να ακολουθήσει και μια ταινία για το Cursed Child;

Δυστυχώς για τους Potterheads, η απάντηση είναι όχι. Σύμφωνα με τη Rowling δεν υπάρχουν σχέδια να γίνει το Cursed Child ταινία. Παρ’ όλα αυτά, αν δεν χορταίνετε τη μαγεία στη μεγάλη οθόνη, μπορείτε να περιμένετε μια ολόκληρη τριλογία ταινιών από το Fantastic Beasts.

Η Rowling απάντησε σε έναν φαν που υποστήριξε ότι άκουσε πως το Cursed Child θα γίνει και ταινία εκτός από θεατρική παράσταση.

Σίγουρα όμως δεν ακούγεται και τελείως παράλογο το Cursed Child να γίνει ταινία κάποια στιγμή στο πιο μακρινό μέλλον. Οι ταινίες Harry Potter έχουν φέρει ένα κάρο λεφτά στη Warner Bros., και ένα sequel θα ήταν μια εγγυημένη επιτυχία. Αλλά ίσως η πιο έξυπνη κίνηση είναι το Cursed Child να μείνει μακριά από τη μεγάλη οθόνη για τώρα. Το να πάει κανείς θέατρο είναι αρκετά ακριβό, ειδικότερα αν πρέπει να αγοράσεις και εισιτήρια για να πας στο Λονδίνο πρώτα. Γιατί να κανιβαλίσουν τα κέρδη της παράστασης ανακοινώνοντας μια πολύ φθηνότερη επιλογή ταυτόχρονα;

Άλλωστε, γι’αυτούς που θέλουν πολύ να μάθουν την ιστορία αλλά δεν μπορούν να πάνε να δουν την παράσταση, το Cursed Child θα εκδοθεί και σε βιβλίο σχεδόν ταυτόχρονα με την επίσημη πρεμιέρα. Για τώρα, αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η παράσταση ασχολείται με την ενήλικη ζωή του Harry, στη φάση που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τη δουλειά του στο Υπουργείο Μαγείας και να μεγαλώνει και τρία παιδιά στο σπίτι. Το φερόμενο ως ‘Καταραμένο Παιδί’ φαίνεται να είναι ο γιος του Harry: ”Καθώς ο Harry καταπιάνεται με ένα παρελθόν που αρνείται να παραμείνει εκεί που ανήκει, ο νεαρότερος γιος του Albus πρέπει να σηκώσει το βάρος μιας οικογενειακής κληρονομιάς που ποτέ δεν ήθελε. Με το παρόν και το μέλλον να ενώνονται, πατέρας και γιος μαθαίνουν την άβολη αλήθεια: κάποιες φορές, το σκοτάδι έρχεται από εκεί που δεν το περιμένει κανείς.”

Όσο για την αναφορά της Rowling στο ότι το Fantastic Beasts and Where to Find Them θα είναι τριλογία, δεν είναι ακριβώς νέο καθώς η Warner Bros. έχει ήδη θέσει ημερομηνίες και για τα τρία έργα. Το πρώτο έρχεται στις 18 Νοεμβρίου του 2016 και τα sequel είναι προγραμματισμένα για τις 16 Νοεμβρίου του 2018 και τις 20 Νοεμβρίου του 2020. Ο Eddie Redmayne πρωταγωνιστεί στο ρόλο του ‘μαγο-ζωολόγου’ Newt Scamander, που ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη του 1920.

Διαβάστε περισσότερα για: ,