Σάλο προκαλεί η πρώτη εικόνα της Zoe Saldana ως Nina Simone - Κάνουν λόγω για «υπερβολικά μαύρη εμφάνιση» - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Σάλο προκαλεί η πρώτη εικόνα της Zoe Saldana ως Nina Simone – Κάνουν λόγω για «υπερβολικά μαύρη εμφάνιση»

Ειδήσεις | 7-3-2016 |

Τραγούδια της ακούγονται και θα ακούγονται ανά τους αιώνες. Η μαγική και δυναμική της φωνή είναι αιώνια. Ο λόγος για μια από τις σημαντικότατες τραγουδίστριες όλων των εποχών. Η Nina Simone δίδαξε και συνεχίζει να διδάσκει στους νέους τι θα πει jazz και blues μουσική.

nina-simone

Ακριβώς 13 χρόνια από τον θάνατο της, και ετοιμάζεται μια ταινία για την ζωή της. Συγκεκριμένα για την περίοδο των τελευταίων οκτώ ετών της ζωής της και για την σχέση της με τον τότε μάνατζερ της και επίσης τραγουδιστή Clifton Henderson.

Μέχρι εδώ όλα εντάξει, μόνο που υπάρχει μια δυσκολία. Και αυτή είναι με την τοποθέτηση της Zoe Saldana στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Αρχικά ήταν να ενσαρκώσει την τραγουδίστρια η Mary J. Blidge, που όμως απέρριψε τον ρόλο λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και μετά δόθηκε στην Saldana.

_88559089_saldana_ninagrab

Ήδη από το 2012 που μαθεύτηκε η ανάθεση, υπήρξαν αντιδράσεις και τώρα με το πρόσφατο πόστερ και κυρίως το trailer της ταινίας, τα συναισθήματα φούντωσαν ξανά στο Internet. Και ο λόγος γιατί η Saldana ως Nina Simone φαίνεται υπερβολικά σκουρόχρωμη. Αν θέλετε την γνώμη μας, φαίνεται μάλιστα πιο σοκολατένια και μαυρισμένη και από ότι είναι όλοι οι έγχρωμοι άνθρωποι, πόσο μάλλον η ίδια η Zoe στην πραγματικότητα. Και τα σχόλια συνεχίστηκαν για το κατά πόσο η Zoe είναι ικανή για τον ρόλο.

«Αγαπώ την Zoe Saldana, από το Avatar μέχρι και το Colombiana, αλλά δεν είναι όλοι οι ρόλοι για όλους. Και ξέρω ακριβώς πως θα το έπαιρνε και η μητέρα μου. Και απλά δεν κολλάει.» δήλωσε πρόσφατα η κόρη της Simone, Kelly στην επίσημη σελίδα της μητέρας της στο Facebook.

Ας θυμηθούμε βέβαια τι είχε πει πάλι η Kelly και το 2012 για την Zoe, όταν είχε κάνει ξεκάθαρο ότι θα προτιμούσε την Viola Davis για τον ρόλο, ή την Kimberly Elise.

«Και οι δυο ηθοποιοί που είπα είναι έγχρωμες κυρίες, γυναίκες με ομορφιά και έντονα μεγάλα χαρακτηριστικά που ξέρουν τι κάνουν.»

Τώρα για τα χαρακτηριστικά του προσώπου δεν έχουν άδικο και όσον αφορά για την ερμηνεία θα περιμένουμε μια μεγάλη έκπληξη στον τρόπο της, αφού είναι τόσο διαφορετική από την Simone.

Μάλιστα και οι θαυμαστές της Nina Simone θεωρούν πως μια αφρο-Αμερινή τραγουδίστρια θα ταίριαζε καλύτερα για την θέση.

Κατά την δική μου ταπεινή άποψη, από θέμα φωνής, αλλά όχι τόσο εμφάνισης, θα ήταν ιδανική η Halle Berry (δείτε το Frankie & Alice και θα με θυμηθείτε). Επειδή όμως και η εμφάνιση εδώ παίζει σημαντικότατο ρόλο, και η Berry σίγουρα δεν θα ήταν καλή επιλογή για τον ίδιο λόγο και με την Saldana, θα μπορούσαν να παίξουν οι εξής: Danai Gurira, Lupita Nyong’o, Lauryn Hill, Tika Sumpter, Rutina Wesley (True Blood), Viola Davis (How to get away with murder), India Arie, Erika Alexander, Akosua Busia, Zainab Jah, Adepero Oduye.

Σας αφήνω με ένα δυνατό τραγούδι από την μοναδική τραγουδίστρια και πολιτική ακτιβίστρια. Την Nina Simone.

Διαβάστε περισσότερα για: , , ,