Πέθανε ο Κώστας Κουτσομύτης - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Πέθανε ο Κώστας Κουτσομύτης

Ειδήσεις | 10-3-2016 |

Πριν από λίγη ώρα άφησε την τελευταία του πνοή στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο ο σκηνοθέτης Κώστας Κουτσομύτης. Ο σκηνοθέτης της μικρής οθόνης, γνωστός για τις επιτυχημένες σειρές «Κίτρινος φάκελος», «Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά»,«Πρόβα Νυφικού»,

Πρόσφατα είχε μιλήσει σε ειδική εκπομπή της ΕΡΤ για τα πενηντά χρόνια της ελληνικής τηλεόρασης. Ήταν και η τελευταία του δημόσια εμφάνιση καθώς χτες μετακομίστηκε στην εντατική του νοσοκομείου με αναπνευστικό πρόβλημα.

Γεννήθηκε στα Γρεβενά Μακεδονίας και σπούδασε κινηματογράφο στην Ανώτατη Σχολή Κινηματογράφου της Βιέννης. Το 1965 γυρίζει την πρώτη του ταινία μικρού μήκους, “ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ”. Το 1966 γράφει σε συνεργασία με τον Βασίλη Βασιλικό το σενάριο “Θύματα Ειρήνης” βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του συγγραφέα. Επιστρέφοντας στη Ελλάδα εργάζεται ως βοηθός σκηνοθέτης στην μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, την FINOS FILM. Στην συνέχεια συνεργάζεται με διάφορους παραγωγούς και σκηνοθετεί για την ελληνική τηλεόραση αρκετές τηλεοπτικές σειρές μεταφέροντας στην οθόνη τα πιό γνωστά έργα της νεοελληνικής λογοτεχνίας.