Ο Zack Snyder αφήνει τους 300 και την Αρχαία Ελλάδα για την Αμερικάνικη Επανάσταση - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Zack Snyder αφήνει τους 300 και την Αρχαία Ελλάδα για την Αμερικάνικη Επανάσταση

Ειδήσεις | 20-3-2016 |

Όταν οι 300 κυκλοφόρησαν το μακρινό 2006 μπορεί να μας εντυπωσίασαν με την πρωτότυπη για την εποχή καρτουνίστικη εικόνα τους , μπορεί να κλάψατε  λίγο (με την κακή έννοια)  με  ότι εξελισσόταν μπροστά σας και μπορεί  να μας άφησαν για πάντα τη φράση “This is Sparta”, αλλά ήσασταν παραπάνω από έτοιμοι να τους αποχαιρετίσετε.

Βέβαια οι δημιουργοί δεν είχαν την ίδια σκέψη με εμάς. Γιατί ό,τι βγάζει λεφτά πρέπει να το επαναλαμβάνουμε. Ήρθε, λοιπόν, η στιγμή που τα δόλια τα αυτιά μας άκουσαν ότι οι 300 μπορεί να έχουν sequel. Άγνωσται αι βουλαί των αμερικάνικων στούντιο. Αφού όλοι είχαν πεθάνει, αυτή είναι η Ιστορία, πώς θα είχαν sequel ; τελικά το sequel έγινε prequel, ονομάστηκε 300: Rise of an Empire και απέτυχε στο box-office.

Κάπου εδώ πιστεύετε ότι την είχατε γλιτώσει. Και όμως όχι ! O Zack Snyder, ο οποίος αυτόν τον καιρό ξαναχτυπά με το Batman v Superman: Dawn of Justice, θέλει να συνεχίσει να κάνει ταινίες στο μοτίβο των 300 αλλά να απομακρυνθεί από την αρχαία Ελλάδα. Βέβαια οι ιστορικές μάχες μικρών ομάδων παραμένουν ως κεντρικός άξονας το ίδιο και η οπτική εικόνα.

Επόμενος σταθμός; Η αμερικάνικη επανάσταση και ο George Washington. Πηγή έμπνευσης αποτέλεσε σύμφωνα με τα λεγόμενα του και ένας πίνακας που είχε δει με τον Washington να διασχίζει το Delaware. Αν δεν ευοδώσει αυτό το σχέδιο υπάρχει και η μάχη στο Alamo το 1896 για την ανεξαρτησία του Texas και μια μάχη στην Κίνα που έχει κατά νου και μπορεί να χρησιμοποιήσει.

washington-delaware

ο πίνακας έμπνευσης -Washington Crossing the Delaware (Emanuel Leutze -1851)

Βέβαια εμείς ψάξαμε και βρήκαμε για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει η προαναφερθείσα ταινία με τον Washington και την αμερικανική επανάσταση. Το Robot Chicken (αμερικάνικη κωμική stop-motion σειρά) έχει φτιάξει εδώ και αρκετά χρόνια τη δική του πρόταση εμπνεόμενο από τους 300.

Το αντέχετε ;

Διαβάστε περισσότερα για: , ,