Ο Lenny Abrahamson του "Room" στα ηνία της κινηματογραφικής προσαρμογής του "The Grand Escape" - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Lenny Abrahamson του “Room” στα ηνία της κινηματογραφικής προσαρμογής του “The Grand Escape”

Ειδήσεις | 30-3-2016 |

Ο σκηνοθέτης του “Room“, Lenny Abrahamson, πρόκειται να σκηνοθετήσει την κινηματογραφική προσαρμογή του επερχόμενου βιβλίου του Neal Bascomb με τίτλο The Grand Escape.

Την παραγωγή της ταινίας αναλαμβάνουν οι εταιρίες Film4 και Element Pictures του Ed Guiney ενώ ο σεναριογράφος που θα προσαρμόσει το βιβλίο του Bascomb δεν έχει ακόμα βρεθεί. Το The Grand Escape ακολουθεί την αληθινή ιστορία τριών ριψοκίνδυνων πιλότων του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου οι οποίοι αφού φυλακίζονται στην Γερμανία ως αιχμάλωτοι πολέμου, οργανώνουν την μεγαλύτερη μαζική απόδραση της εποχής  πετώντας στην συνέχεια προς την ελευθερία.

Στο κινηματογραφικό βιογραφικό του Abrahamson συγκαταλέγονται οι ταινίες “Frank” του 2014 με πρωταγωνιστή τον Michael Fassbender καθώς και η δραματική ταινία του 2012 “What Richard Did”. Ο Ιρλανδός σκηνοθέτης μάλιστα έχει αναλάβει να σκηνοθετήσει και να γράψει το σενάριο για την βιογραφική ταινία “A Man’s World” που εξιστορεί την ζωή και την δράση του έγχρωμου μποξέρ, Emile Griffith.