Ο σεναριογράφος του "Indiana Jones: Kingdom of the Crystal Skull" θα καταστρέψει και το πέμπτο "Indiana Jones" - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο σεναριογράφος του “Indiana Jones: Kingdom of the Crystal Skull” θα καταστρέψει και το πέμπτο “Indiana Jones”

Ειδήσεις | 19-3-2016 |

Πάνω που είχαμε ενθουσιαστεί για το νέο Indiana Jones, με τα πρόσφατα νέα μας κόπηκε η χαρά. Ο David Koepp, σταθερός συνεργάτης του Spielberg, που έγραψε το σενάριο του  “Indiana Jones: Kingdom of the Crystal Skull” (και σκηνοθέτησε το “Mortdecai”, αλλά anyway) έχει επισήμως ενταχθεί στην παραγωγή της πέμπτης ταινίας Indiana Jones ως σεναριογράφος της.

Ας είμαστε όμως αντικειμενικοί (κατά το ανθρωπίνως δυνατόν). Η αμφιλεγόμενη ιδέα να εισαχθούν εξωγήινοι στο σύμπαν του Indiana Jones δεν ήταν ιδέα του Koepp, αλλά του παραγωγού George Lucas, σύμφωνα με τις φήμες, ο οποίος δεν έχει μέχρι στιγμής αναμειχθεί στην παραγωγή του νέου sequel. Επίσης, προς υπεράσπιση του Koepp πρέπει να πούμε ότι είναι αυτός που έγραψε το Jurassic Park καθώς και άλλα επιτυχημένα project, όπως το Spider-Man σε σκηνοθεσία Sam Raimi και το Panic Room του David Fincher.

Πέρα όμως από τα καλά, ας επικεντρωθούμε λίγο και στα αρνητικά της υπόθεσης. Η αλήθεια είναι ότι το πρόβλημα στο Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull δεν ήταν μόνο οι εξωγήινο. Πολλές σκηνές και χαρακτήρες είναι αδύναμα στοιχεία στην εξέλιξη της ταινίας: ο Shia με την παρέα ιπτάμενων πιθήκων, o Ηarrison που επιβιώνει από πυρηνική έκρηξη χάρη σε ένα ψυγείο, ο αδιανόητος χαρακτήρας της Irina Spalko (με τη χειρότερη περούκα της Cate Blanchett), είναι μερικά μόνο από τα αδύναμα στοιχεία του σεναρίου του 4ου Indiana Jones.

Ας περιμένουμε λοιπόν να δούμε τι μέλλει γενέσθαι με την επόμενη Indiana Jones ταινία, κι ας ελπίσουμε ότι θα είναι μια από τις καλές στιγμές του David Koepp, που τόσο μας έχουν λείψει τα τελευταία χρόνια…

Διαβάστε περισσότερα για: