Ο ιδρυτής του Napster θέλει να φέρει το σινεμά στο σπίτι σου σε πρώτη προβολή - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο ιδρυτής του Napster θέλει να φέρει το σινεμά στο σπίτι σου σε πρώτη προβολή

Ειδήσεις | 13-3-2016 |

Ο ιδρυτής του Napster Sean Parker προτείνει μέσα από τη νέα start-up του, που ονομάζεται The Screening Room, τη διάθεση των ταινιών και κυρίως των blockbuster την ίδια μέρα της κυκλοφορίας τους στις αίθουσες. Η κίνηση αυτή, όπως υποστηρίζει, αποβλέπει στην καταπολέμηση της πειρατείας.

Η εταιρία θα προσφέρει ανά προβολή τις ταινίες στην τιμή των 50 δολαρίων στις Η.Π.Α, από τα οποία τα 20 δολάρια θα πηγαίνουν στους αιθουσάρχες για την κάλυψη πιθανών ζημιών, ενώ οι καταναλωτές θα έχουν στην διάθεση τους 48 ώρες για να παρακολουθήσουν την ταινία. Σύμφωνα, μάλιστα με πληροφορίες του περιοδικού Variety μεγάλα στούντιο όπως Universal, Fox και Sony έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους.

Αυτή η σκέψη για παρακολούθηση νέων ταινιών από το σπίτι δεν είναι καινούρια στο Hollywood. Εδώ και αρκετό καιρό γίνονται προσπάθειες να μειωθεί το περιθώριο των 90 περίπου ημερών που δίνεται πριν από την κυκλοφορία των ταινιών σε video-on-demand και DVD.

Το project  του Parker φαίνεται να συναντά ακόμα πολλά εμπόδια καθώς οι διανομείς δεν έχουν πεισθεί ότι μπορεί να διασφαλιστεί η μείωση της πειρατείας, αλλά και οι αιθουσάρχες παραμένουν σκεπτικοί, καθώς φοβούνται τον σοβαρό κίνδυνο της ακόμα μεγαλύτερης  μείωσης της προσέλευσης του κοινού στις αίθουσες.

Το θέμα της προώθησης και της καθιέρωσης των οικιακών προβολών για τις νέες κινηματογραφικές κυκλοφορίες υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια αλλά δεν έχει ευοδωθεί ακόμα καθώς υπάρχουν πολλές αντιδράσεις. Μα πέρα από τις αντιδράσεις των εκάστοτε πλευρών και τα διάφορα επιχειρήματα οι ταινίες συνδέονται άμεσα και με τον χώρο θέασης. Ο χώρος της αίθουσας αποτελεί σημαντικό κομμάτι της αξίας μιας ταινίας και συμβάλλει σημαντικά στην δημιουργία μνήμης και εμπειριών για τους θεατές.

Fun Fact: O Justin Timberlake είχε υποδυθεί τον Parker στην ταινία του David Fincher “The Social Network”

 

Διαβάστε περισσότερα για: ,