O Darren Aronofsky για την κλιματική αλλαγή και κατά του Fox και των Ρεπουμπλικάνων - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

O Darren Aronofsky για την κλιματική αλλαγή και κατά του Fox και των Ρεπουμπλικάνων

Ειδήσεις | 6-3-2016 |

Μετά την αποδοχή του Oscar από τον Leonardo DiCaprio με μεγάλες αιχμές για την κλιματική αλλαγή και τις μεγάλες εταιρίες (δεν ήταν η πρώτη φορά που ο DiCaprio έθεσε το θέμα καθώς το έχει κάνει μπροστά στα μούτρα των πολυεθνικών στο Νταβός), ήρθε η σειρά του Darren Aronofsky να ασχοληθεί με το θέμα μέσω των κοινωνικών του δικτύων.

Ο σκηνοθέτης των Noah, The Wrestler, The Black Swan και παλαιότερα Requiem for a Dream, The Fountain, έγραψε στο Facebook:

Retweeted John Podesta (@johnpodesta):Wonder if Fox will ask about this terrifying climate milestone in the debate tonight? https://t.co/Qfuu0SVQp4

Posted by Darren Aronofsky on Thursday, March 3, 2016

Με λίγα λόγια ο Aronofsky πόσταρε ένα άρθρο που αναφέρει ότι τον Μάρτιο η θερμοκρασία της γης αγγίζει πλέον σημεία ρεκόρ που δεν έχει δει ο πλανήτης όσο ο άνθρωπος άρχισε να αναπτύσσει τον πολιτισμό του. Μάλιστα το σχόλιο του Aronofsky ήταν 100% πολιτικό καθώς ρωτούσε αν στο debate των Ρεπουμπλικάνων που διοργάνωνε το Fox την ίδια μέρα (πριν 3 μέρες) θα ακουγόταν σχετική ερώτηση. Ο Aronofsky τα έβαζε έτσι με το δίκτυο που στηρίζει καθαρά τους Ρεπουμπλικάνους και τις υπερσυντηριτικές πολιτικές τους, αλλά και το ίδιο το κόμμα που ακόμα και τώρα δεν δέχεται την κλιματική αλλαγή.

Μην ξεχνάμε ότι έχουμε εκλογική χρονιά φέτος στις ΗΠΑ, με πολλά να διακυβεύονται, έτσι όλο και περισσότερους ανθρώπους του Hollywood να αναφέρονται στα πολιτικά της χώρας. Τελευταία παραδείγματα, πέρα από τον Aronofsky και τον DiCaprio, οι Clooney, που τα έβαλε με τον Donald Trump, και την Susan Sarandon που τα έβαλε με την Hilary Clinton, στηρίζοντας Bernie Sanders.