Μελέτη αποκαλύπτει: Το «Netflix» κάνει ζημιά 50% στην τηλεθέαση των καναλιών στις Η.Π.Α. - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Μελέτη αποκαλύπτει: Το «Netflix» κάνει ζημιά 50% στην τηλεθέαση των καναλιών στις Η.Π.Α.

Στήλες | 7-3-2016 |

Το Netflix μια ιστοσελίδα που συγκεντρώνει εκατοντάδες προτάσεις για ταινίες και σειρές και shows, φαίνεται να έχει τρομερή απήχηση στον κόσμο, τόσο που προκαλεί ζημιά στα standard της τηλεόρασης.

Συγκεκριμένα από μελέτη του 2015 που διεξήχθη από τον Michael Nathanson of Moffett Nathanson στις Η.Π.Α. και αφορά τηλεθεατές των πολιτειών, φαίνεται πως το 4% του πληθυσμού προτιμά περισσότερο το Netflix από την τηλεόραση. Αυτό αντιστοιχεί συνολικά σε 29 δις ώρες live streaming. Υπολογίζεται επίσης, πως το ποσοστό θα αυξηθεί μέχρι και 14% μέχρι το 2020.

Ο ίδιος ο Nathanson τόνισε πάντως, «πως το Netflix είναι μια πηγή κακού για τα μέτρα της τηλεόρασης, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως προμηνύει τον θάνατο τους.»

Αυτό φαίνεται να είναι και σωστό αν σκεφτεί κανείς, πως αυτή την στιγμή, κανάλια στις Η.Π.Α. όπως το Time Warner, Scripps Networks Interactive, AMC Networks και το Discovery Communications έχουν αυξήσει την δημοτικότητα τους και δεν απειλούνται. Από την άλλη πλευρά τα πιο γνωστά σε εμάς κανάλια, λόγω τηλεοπτικών σειρών δεν τα πηγαίνουν τόσο καλά. Συγκεκριμένα το CBS σε σχέση με τον Netflix, έπεσε σε σχέση με τα κανάλια τύπου ABC(32%), FOX(35%) και NBC(27%).

Για όλους εσάς που αγαπάτε πολύ το Netflix, σίγουρα έχετε διαπιστώσει πως έχει προσθέσει και ολοδικές του παραγωγές, ενώ η ζήτηση των χρηστών είναι ολοένα και πιο αυξημένη. Να φθάσει όμως σε επίπεδα να ξεπεράσει όλα τα κανάλια, τουλάχιστον για την ώρα, δεν φαίνεται να γίνεται.

Εξ’ άλλου κανείς δεν νομίζει να επιθυμεί τόσο μονοπώλιο, όταν υπάρχουν ΠΑΝΤΟΥ τόσες καλές σειρές!

Διαβάστε περισσότερα για: , , , ,