Και η Amy Adams απέναντι στο ανδροκρατούμενο Hollywood - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Και η Amy Adams απέναντι στο ανδροκρατούμενο Hollywood

Ειδήσεις | 4-3-2016 |

Η όμορφη και ταλαντούχα ηθοποιός μίλησε ανοιχτά στο βρετανικό GQ για τις φυλετικές διακρίσεις που γίνονται στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού. Πιο συγκεκριμένα η Amy Adams αναφέρθηκε στο αγεφύρωτο χάσμα που υπάρχει στις οικονομικές απολαβές των αντρών σε σχέση με αυτές του ασθενούς φύλλου. Έθεσε μάλιστα και προσωπικό παράδειγμα την ταινία American Hustle(2013) στην οποία μπορεί να είχε Ά ρόλο, εντούτοις ο προσωπικός της λογαριασμός έγραψε αρκετά μηδενικά λιγότερα, στο τέλος του φιλμ, από αυτούς των συμπρωταγωνιστών της. Αναφερόμενη φυσικά στους άντρες ηθοποιούς του έργου.

Δες επίσης: H Amy Adams στην τηλεοπτική μεταφορά του “Sharp Objects”, της Gillian Flynn (Gone Girl) 

“Είναι αλήθεια ότι πληρωνόμουν λιγότερα χρήματα από τους άνδρες συμπρωταγωνιστές μου. Δεν έχω μιλήσει γι’ αυτό στο παρελθόν και πιθανότατα να μην το κάνω ποτέ γιατί διαφώνησα με ανθρώπους που είχαν συγκεκριμένες απόψεις για το πως έπρεπε να διαπραγματεύονται με τις γυναίκες. Η αλήθεια είναι ότι προσλαμβάνουμε ανθρώπους να διαπραγματεύονται για λογαριασμό μας, άντρες ή γυναίκες. Ήξερα ότι πληρωνόμουν λιγότερα αλλά το έκανα γιατί δεν είχα επιλογή. Επομένως αποφασίζεις αν αξίζει για σένα να το κάνεις. Δεν σημαίνει ότι σου αρέσει”

Ταυτόχρονα η γοητευτική Αμερικανίδα κάνει ειδική μνεία στο κείμενο που παρέδωσε η Jennifer Lawrence την χρονιά που μας πέρασε καυτηριάζοντας μία ντροπιαστική κουλτούρα που ζει και βασιλεύει στο Hollywood. Παρόλα αυτά η Amy Adams στέκεται στο γεγονός ότι η Lawrence είναι ίσως η πιο αναγνωρίσιμη ηθοποιός στο Hollywood αυτή τη στιγμή. Επομένως μπορεί να υπερασπιστεί τις απόψεις της και να “φωνάξει” ότι η ανδροκρατούμενη κινηματογραφική βιομηχανία δεν σέβεται αυτήν και την δουλειά της.

Οποιαδήποτε άλλη όμως μιλήσει για σεξισμό και προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον εαυτό της, μπορεί να έρθει αντιμέτωπη με την δημόσια κατακραυγή ή ακόμη να χάσει και πιθανούς ρόλους.

Διαβάστε περισσότερα για: , ,