Οι ταινίες στις αίθουσες (31 Μαρτίου - 6 Απριλίου) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Οι ταινίες στις αίθουσες (31 Μαρτίου – 6 Απριλίου)

Πρεμιέρες | 31-3-2016 |

Με έξι νέες ταινίες στις αίθουσες και μια Ελληνική να μας χαροποιεί που πρωταγωνιστεί και με πολύ Batman V Superman για δεύτερη βδομάδα, ξεκινά η νέα κινηματογραφική βδομάδα. Έτσι το Batman V Superman παίζει σε 154 αίθουσες (δες εδώ όλες τις αίθουσες που παίζεται η ταινία), χάνοντας μόνο περί τις 15 αίθουσες σε σχέση με την προηγούμενη βδομάδα, ενώ καλά συνεχίζουν τα animations Kung Fu Panda 3 (σε 102 αίθουσες) και Zootopia (77 αίθουσες).

Πάμε να δούμε τις νέες ταινίες:

Suntan – Σε 23 αίθουσες σε όλη την Ελλάδα

12919862_986197621464531_637507904257155132_n

O Αργύρης Παπαδημητρόπουλος, σκηνοθέτης των Wasted Youth και Bank Bang επιστρέφει με την νέα του ταινία, με τίτλο Suntan, που έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ του Ρότερνταμ  και προβλήθηκε σαν μέρος του προγράμματος Narrative Spotlight του Φεστιβάλ South By Southwest (SXSW) στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών,  πλάι σε κάποιες από τις πιο αναμενόμενες Αμερικάνικες ταινίες της επόμενης σεζόν.

Το Suntan είναι μια ταινία συνεχών αντιθέσεων. Εποχών, χρωμάτων, ηλικίας, συμπεριφορών, συναισθημάτων κ.ο.κ. Είναι επίσης αυτό που θα ονόμαζαν οι φίλοι μας οι αμερικάνοι, coming of age ταινία, και όπως σωστά την χαρακτήρισε ο σκηνοθέτης της μια coming of middle age. Η ταινία ακολουθεί τον Κωστής, ένας 40χρονο γιατρό που μετακομίζει στην Αντιπάρο καθώς έχει αναλάβει την τοπική κλινική. Την καθημερινότητα και την ηρεμία θα αναστατώσει ο ερχομός του καλοκαιριού και η αθρόα έλευση των τουριστών που θα κατακλύσουν το νησί, όταν εκίνος θα ερωτευτεί  την 21χρονη Άννα.

Δείτε την κριτική μας για το Suntan

Δείτε τις αίθουσες που παίζεται η ταινία


Στην Αγκαλιά του Φιδιού – Σε 6 αίθουσες σε Αθηνα και Θεσσαλονίκη

el-abrazo-de-la-serpiente1

Δυο εξερευνητές σε δυο διαφορετικές χρονικές στιγμές, που συναντούν και ζητούν τη βοήθεια του ίδιου σαμάνου και ψάχνουν το ίδιο φυτό. Ο πρώτος είναι ο ετοιμοθάνατος ανθρωπολόγος Theodor που θέλει να βρει το σπάνιο φυτό γιακρούνα καθώς είναι το μοναδικό που μπορεί να τον θεραπεύσει. Με την υπόσχεση ότι θα οδηγήσει τον σαμάνο Karamakate στα υπόλοιπα μέλη της φυλής του και μαζί με τον ιθαγενή  βοηθό του ξεκινούν μαζί το ταξίδι στον Αμαζόνιο. Ο επόμενος εξερευνητής, σχεδόν 40 χρόνια αργότερα, οδηγούμενος από τα βιβλία του πρώτου, που τελικά ολοκλήρωσε ο βοηθός του, θέλει να βρει και αυτός το γιακρούνα. Συναντά λοιπόν, τον αρκετά μεγάλο σε ηλικία σαμάνο Karamakate, ο οποίος είναι χαμένος στη μοναξιά του και έχει σχεδόν ξεχάσει τα πάντα από την παράδοση του, και του ζητά να βρουν μαζί το φυτό γιατί είναι το μοναδικό που θα τον βοηθήσει να κοιμηθεί.

H κριτική μας για την ταινία

Δείτε τις αίθουσες που παίζεται η ταινία


10 Cloverfield Lane – Σε 45 αίθουσες σε όλη την Ελλάδα

ZZ4DEB7F97-700x293

To πολυαναμενόμενο άτυπο sequel του Cloverfield που μας χαρίζει ο JJ Abrams, και βρέθηκε σε παραγωγή κάτω από άκρα μυστηκότητα. Μας υπόσχεται τρόμο, περιπέτεια και μυστήριο.

Η κριτική μας για το 10 Cloverfield Lane

Δείτε τις αίθουσες που παίζεται η ταινία


To μάθημα – Σε 7 αίθουσες στην Αθήνα

Μια γυναίκα με πολλά ιδανικά και ένα στέρεο ηθικό κώδικα αφιερώνει χρόνο και σκέψη προκειμένου να διδάξει στους μαθητές της το ορθό και το δίκαιο. Την ίδια στιγμή έρχεται αντιμέτωπη με μία μακρά αλυσίδα «ατυχών» γεγονότων στην προσωπική της ζωή, όπου η μία καταστροφή φέρνει την άλλη, από τον κίνδυνο να χάσει το σπίτι της εξαιτίας του μέθυσου συζύγου της, μέχρι την ανάγκη να μαζέψει κέρματα από το συντριβάνι μιας πλατείας για να ξεπληρώσει το χρέος των 2.40 λέβα (!) στην τράπεζα. Η ίδια καλείται να αντιμετωπίσει τη σωρεία ατυχίας παραμένοντας πιστή στον εαυτό της, στα πιστεύω της και στις αρχές που ενστερνίζεται απέναντι στους μαθητές της. Θα αντέξει;

Η κριτική μας για το Μάθημα

Δείτε τις αίθουσες που παίζεται η ταινία


Εντι ο Αετός – Σε 29 αίθουσες σε όλη την Ελλάδα

Ο Hugh Jackman πρωταγωνιστεί ως ο προπονητής του… χειρότερου άλτη του σκι στην ταινία που βασίζεται στην απίστευτη κι όμως αληθινή ιστορία του Μάικλ Έντουαρντς. Με εμπόδιο το βάρος του, την έλλειψη εξοπλισμού και εκπαίδευσης, την κακή του όραση και την υψοφοβία του, ο Έντουαρντς είχε καταστροφικές επιδόσεις, όμως η μόνιμη καλή του διάθεση και η αισιόδοξη προσέγγιση του αγώνα κέρδισαν τους φαν του αθλήματος σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Έντουαρντς, σύμβολο πια της επιμονής και του αλύγιστου ανθρωπίνου πνεύματος, έγινε διάσημος για αυτό που δεν θα περίμενε ποτέ κανείς: για αυτό που πραγματικά ήταν.

Η κριτική μας για την ταινία

Δείτε τις αίθουσες που παίζεται η ταινία


Francofonia – Σε 4 αίθουσες στην Αθήνα

Με επίκεντρο τον Λούβρο, το Francofonia, είναι μια μίξη δράματος και ντοκιμαντέρ με κεντρικό θέμα την περίοδο της Ναζιστικής κατοχής, κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και το πως οι Γερμανοί χειρίστηκαν το τεράστιας αξίας μουσείο. Η ταινία προσπαθεί να ρίξει φως στην εποχή, εξερευνώντας την σχέση των Γάλλων με τους κατακτητές αλλά και τις διαθέσεις των Ναζί σε σχέση με τα αγάλματα και άλλα εκθέματα του Λούβρου, που όπως λέγεται στο trailer έχουν μεγαλύτερη αξία από την ίδια την Γαλλία. Το Francofonia, πηγαίνει όμως πέρα από τα γεγονότα, προσπαθώντας να αναλύσει την σχέση των Γάλλων με την τέχνη και την προσφορά τους σε αυτήν.

Σκηνοθέτης του φιλόδοξου Francofonia, είναι ο Ρώσος Aleksandr Sokurov, νικητής του Χρυσού Λέοντα στην Βενετία το 2011 για το Faust. Ο Sokurov γυρίζει στην Βενετία φέτος με το Francofonia να προβάλλεται για το διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ, σχεδόν ταυτόχρονα με την προβολή του στο Φεστιβάλ του Τορόντο.

Η κριτική μας για το Francofonia

Δείτε τις αίθουσες που παίζεται η ταινία