Οι ταινίες στις αίθουσες (24-30 Μαρτίου) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Οι ταινίες στις αίθουσες (24-30 Μαρτίου)

Πρεμιέρες | 25-3-2016 |

Η νέα κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκίνησε χτες έχει μεγάλο blockbuster. Έτσι σχεδόν το 1/3 των Ελληνικών αιθουσών παίζει το μέτριο προς κακό Batman v Superman 173 αίθουσες ενώ σε αριθμό αιθουσών ακολουθούν τα animations Kung Fu Panda 3 (σε 107 αίθουσες) και Zootopia (σε 88 αίθουσες). Στις νέες ταινίες έχουμε πέρα από τον Batman και τον Superman άλλες 6 ταινίες. Πάμε να τις δούμε όλες.

Δείτε το πρόγραμμα των αιθουσών σε όλη την Ελλάδα στο Cinego


Batman v Superman: Dawn of Justice – Σε 173 αίθουσες σε όλη την Ελλάδα

batman_superman_ironman_bat_suit

Η πολυαναμενόμενη ταινία που θα είναι η έναρξη του σύμπαντος της DC, παρόμοιο με αυτό της Marvel που δημιούργησε τους Avengers, θα μας φέρει για πρώτη φορά στην κινηματογραφική ιστορία, τους δύο ήρωες αντιμέτωπους. Όμως δεν είναι μόνο οι δυο τους, καθώς πέρα από τους  Henry Cavill και Ben Affleck, που θα υποδυθούν Superman και Batman αντίστοιχα, στην ταινία κάνουν τις πρώτες εμφανίσεις τους οι Gal Gadot σαν Wonder Woman, που έχει έναν αρκετά μεγάλο ρόλο, ενώ έχουμε cameos από τους Flash στο πρόσωπο του Ezra Miller, Aquaman (Jason Momoa) και Cyborg (Ray Fisher).

Δείτε που παίζεται η ταινία στις 173 αίθουσες όλης της χώρας; 

Δείτε την κριτική του Cinefreaks για το Batman v Superman


Μεσιέ Chocolat – Σε 17 αίθουσες σε όλη την Ελλάδα

48050671_74350_Still_10_s-high

Δείτε όλες τις αίθουσες που ανοίγει η ταινία

Η κριτική μας για την το Chocolat


H Εβίτα δε μένει πια εδώ – Σε 8 αίθουσες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

eva

Eva no duerme ή ελληνιστί Η Εβίτα δεν κοιμάται πια εδώ δηλώνει μετά παρρησίας ο Αργεντινός σκηνοθέτης Pablo Agüero σε μια ταινία αφιερωμένη στην πλέον λατρεμένη πρώτη κυρία της Αργεντινής, την Εύα Περόν ή απλώς Εβίτα. Η ταινία προσεγγίζει, χρησιμοποιώντας στοιχεία αρχείου αλλά και μυθοπλασία, την προσωπικότητα και το έργο της μεγάλης κυρίας της Αργεντινής από μια εντελώς διαφορετική οπτική εφόσον ασχολείται με την περιπλάνηση του ταριχευμένου πτώματος της Εβίτα, μετά τον θάνατό της το 1952, σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές για σχεδόν μια εικοσαετία μέχρι εν τέλει να επιστρέψει στην Αργεντινή, ύστερα από σθεναρές πιέσεις των Περονιστών, για να θαφτεί εν τέλει σε μια κρύπτη κάτω από “έξι μέτρα μπετόν” όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο αφηγητής στο φινάλε της ταινίας.

Δείτε τις αίθουσες που παίζεται η ταινία

Η κριτική μας για την Εβίτα


Επόμενος Σταθμός: Ουτοπία – Σε 4 αίθουσες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

1897761_1390151114619609_522123521290363259_n (1)

Τον Φεβρουάριο του 2013, μια ομάδα απολυμένων εργατών του εργοστασίου της ΒΙΟ.ΜΕ. ξανανοίγουν το ερειπωμένο εργοστάσιό που δούλευαν στην Θεσσαλονίκη. Γρήγορα θα αρχίσουν την παραγωγή προϊόντων καθαρισμού. Βασίζονται στην αρχή ότι κάθε ιεραρχία απαγορεύεται – όλοι είναι ίσοι στην κοινή προσπάθεια αυτοδιαχείρισης. Γρήγορα το εργοστάσιο και οι εργάτες του θα αποκτήσουν δημοσιότητα στην Ελλάδα αλλά και όλο τον κόσμο και θα γίνουν το σύμβολο της αλληλεγγύης κατά την διάρκεια της κρίσης.

Ο Απόστολος Καρακάσης ακολούθησε με την κάμερα του του εργάτες για δύο χρόνια σε όλη την δύσκολη προσπάθειά τους. Πρωταγωνιστές του ντοκιμαντέρ Next Stop: Utopia, που είναι ο καρπός της δουλειάς του, ο Μάκης Αναγνώστου, που λειτούργησε σαν εκπρόσωπος των εργατών, η Χριστίνα Φιλίππου, ιδιοκτήτης του εργοστασίου, που κατηγορεί τους εργάτες για χρήση της περιουσίας της, άλλοι εργάτες του εργοστασίου, αλλά και πολιτικοί, στοχαστές και υποστηρικτές του εγχειρήματος, ανάμεσά τους και ο νυν πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η Ναόμι Κλάιν.

Δείτε τις αίθουσες που παίζεται η ταινία

Η κριτική μας για το ντοκιμαντέρ για την ΒΙΟΜΕ


A Perfect Day – Σε 6 αίθουσες στην Αθήνα

004

Οι Benicio del Toro, Tim Robbins, Mélanie Thierry και Olga Kurylenko ζουν μία όχι και τόση “τέλεια μέρα”.

Κάπου στα Βαλκάνια το 1995 μια ομάδα εθελοντών της ανθρωπιστικής βοήθειας προσπαθεί να επιλύσει μια κρίση σε μια ένοπλη εμπόλεμη ζώνη. Η Sophie, ο Mambrú και ο Β μάχονται με το χρόνο για να διασώσουν την παροχή νερού μιας εγκαταλελειμμένης κοινότητας, προσπαθώντας να αφαιρέσουν από το πηγάδι της ένα πτώμα. Για να επιτευχθεί αυτό, όμως, θα  πρέπει να αντιμετωπίσουν τους γραφειοκράτες των Ηνωμένων Εθνών, τον τοπικό στρατό και τους εγκληματίες της περιοχής, ενώ την ίδια στιγμή η πρώην ερωμένη του Mambrú, η Katya, καταφτάνει για να ακυρώσει την αποστολή τους.

Δείτε τις αίθουσες που παίζεται η ταινία


To Κυπαρίσσι του Βυθού – Σε 1 αίθουσα στην Αθήνα

Η Ελληνική ταινία της βδομάδας που ανοίγει δυστυχώς μόνο στην Αθήνα και την Ταινιοθήκη.

Ο Νίκος Κορνήλιος μας μιλά για “Το Κυπαρίσσι του Βυθού”

Δείτε τις αίθουσες που παίζεται η ταινία

Η κριτική μας για την ταινία


Παραμύθι χωρίς όνομα – Σε 1 αίθουσα στην Αθήνα

Την πρώτη κινηματογραφική εκδοχή του συναρπαστικού μυθιστορήματος της Πηνελόπης Δέλτα πραγματοποιεί το Πνευματικό Κέντρο ʺΟ ΑΓΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣʺ της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους.

Δείτε τις αίθουσες που παίζεται η ταινία