Οι ταινίες που πρέπει να ευχαριστήσουν το KickStarter για τις υποψηφιότητες τους - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Οι ταινίες που πρέπει να ευχαριστήσουν το KickStarter για τις υποψηφιότητες τους

Αφιερώματα, Στήλες | 7-3-2016 |

Κάποια στιγμή πριν λίγο καιρό, και συγκεκριμένα πέρσι, στον εναρκτήριο λόγο της Amy Poehler στις Χρυσές Σφαίρες, εκείνη ανέφερε ότι κάποια στιγμή θα είναι και το Snapchat υποψήφιο, σε μία προσπάθεια να καυτηριάσει τις νέες τεχνολογίες και διαδικασίες.

Μία τέτοια είναι και το αγαπημένο μας Kickastarter. Για όσους δεν γνωρίζουν, μιλάμε για μία δικτυακή πλατφόρμα στην οποία δημιουργοί ζητούν την οικονομική ενίσχυση του κοινού για να δημιουργήσουν τα έργα τους.

Φέτος στα Oscar του Φεβρουαρίου, το Kickstarter είχε την τιμητική του, καθώς project που εμφανίστηκαν στην πλατφόρμα κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τις υποψηφιότητες, και με σκηνοθέτες υψηλών προδιαγραφών.

Anomalisa

Υποψηφιότητα: Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων

Anomalisa

5,770 χρήστες προσέφεραν $406,237, διπλάσιο ποσό από τον στόχο της ταινίας, προκειμένου να δούμε στις αίθουσες το stop-motion animation του Charlie Kaufman, Anomalisa. Μπροστά στα 8 εκατομμύρια της παραγωγής, μπορεί το ποσό να φαίνεται μικρό, αλλά ήταν μία πρώτης τάξεως ένδειξη για το αν το κοινό επιθυμεί να δει την ταινία.

Η καμπάνια του Anomalisa θεωρείται από τις πιο επιτυχημένες, καθώς τα δώρα που δόθηκαν στους χρηματοδότες ήταν από τα καλύτερα. Από υπογεγραμμένα σενάρια της ταινίας, μέχρι custom made κουκλάκια από την ταινία.

World of Tomorrow

Υποψηφιότητα: Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων Μικρού Μήκους

World of Tomorrow

Είναι πλέον φανερό ότι ο Don Hertzfeldt έχει περισσότερους fans από ότι από όσους νομίζαμε. Όταν ξεκίνησε την καμπάνια του στα kickastarter είχε σαν στόχο τα $30,000. Τελικά οι χρηματοδότες έφτασαν το ποσό στα $215,000, χαρίζοντας έτσι στο υπόλοιπο κοινό αυτό το καταπληκτικό film.

Racing Extinction

Υποψηφιότητα: Πρωτότυπου Τραγουδιού

Racing Extinction

“Περισσότεροι από 1000 χρηματοδότες χρησιμοποίησαν το Kickstarter για να στηρίξουν την δημιουργία του ντοκιμαντέρ “Racing Extinction”, και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για το τραγούδι του Anohni, “Manta Ray”, το οποίο κέρδισε μία υποψηφιότητα Πρωτότυπο τραγούδι”, δήλωσε η υπεύθυνη του Kickstarter για τα ντοκιμαντέρ, Liz Cook.

Και δεν μιλάμε μόνο για φέτος.  Τις προηγούμενες χρονιές αρκετά ήταν τα projects του Kickstarter που βρήκαν τον δρόμο τους για τα Oscars:

2015: Finding Vivan Maier, Υποψήφιο για Καλύτερο Ντοκιμαντέρ

2014: The Square, Υποψήφιο για Καλύτερο Ντοκιμαντέρ

2013: Inocente, Νικητής στην κατηγορία Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους

2013: Kings Point, Υποψήφιο για Καλύτερο Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους

2013: Buzkashi Boys, Υποψήφιο για Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους

2012: Incident in New Baghdad, Υποψήφιο για Καλύτερο Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους

2012: The Barber of Birmingham, Υποψήφιο για Καλύτερο Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους

2011: Sun Come Up, Υποψήφιο για Καλύτερο Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους    

Διαβάστε περισσότερα για: ,