Η Naomi Kawase πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Cinéfondation - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Naomi Kawase πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Cinéfondation

Ειδήσεις | 16-3-2016 |

Η σκηνοθέτιδα από την Ιαπωνία, Naomi Kawase, που άνοιξε το περσινό Un Certain Regard με το An, πρόκειται να είναι η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 69ου Φεστιβάλ Καννών, (11 έως τις 22 Μαΐου 2016) τόσο στην Cinéfondation Selection όσο και στο διαγωνιστικό κομμάτι των ταινιών μικρού μήκους ακολουθώντας τα βήματα λαμπρών προκατόχων της όπως οι Abderrahmane Sissako, Abbas Kiarostami, Jane Campion, Jean-Pierre Dardenne και Martin Scorsese.

Επίσης: O George Miller πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής στον επόμενο φεστιβάλ Καννών

Η Kawase είχε αποτελέσει μάλιστα το 1997, σε ηλικία 27 ετών, την νεότερη νικήτρια του βραβείου Caméra d’Or του Φεστιβάλ για την ταινία Suzaku” που αποτέλεσε το σκηνοθετικό της ντεμπούτο ενώ η ίδια συμμετείχε άλλες τέσσερις φορές στο διαγωνιστικό των Καννών αποσπώντας το Grand Prix της επιτροπής για το 2007 με την δραματική ταινία The Mourning Forest”.

Η σκηνοθέτιδα δέχθηκε με μεγάλο ενθουσιασμό την θέση της ως κριτή του Φεστιβάλ δηλώνοντας “Οι ταινίες εμπλουτίζουν τις ζωές των ανθρώπων ενώ οι κόσμοι τους εμπνέουν νέες πιθανότητες. Είναι λίγο παραπάνω από 100 χρόνια από την έλευση των ταινιών και οι δυνατότητες τους συνεχώς επεκτείνονται…Οι ταινίες μικρού μήκους είναι εξαιρετικά δύσκολες, αντιμετωπίζοντας το ερώτημα του πόση ιστορία μπορεί να αφηγηθεί στην μικρή τους διάρκεια, ενώ ταυτόχρονα περιέχουν μυριάδες πιθανότητες ακόμα αθέατες. Και ανάμεσα στις ταινίες των σπουδαστών θα υπάρξει η ανακάλυψη κρυμμένης τελειότητας όπως ένας πολύτιμος λίθος, γεγονός που με κάνει να ανυπομονώ για την συμμετοχή μου στην κριτική επιτροπή, σε αυτό το ταξίδι στην περιπέτεια” .     

Διαβάστε περισσότερα για: