Η Disney και η Marvel απειλούν να μποϊκοτάρουν την πολιτεία της Georgia αν ψηφίσει απαράδεκτο αντι-gay νομοσχέδιο! - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Disney και η Marvel απειλούν να μποϊκοτάρουν την πολιτεία της Georgia αν ψηφίσει απαράδεκτο αντι-gay νομοσχέδιο!

Ειδήσεις | 24-3-2016 |

Τα τελευταία χρόνια η πολιτεία της Georgia, διαθέτοντας γενναιόδωρα φορολογικά κίνητρα, έχει αναδειχθεί σε σημαντικό κέντρο παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα μεγάλες εταιρίες παραγωγής και διανομής ταινιών όπως η Walt Disney Co. και η Marvel Studios έχουν γυρίσει σημαντικές ταινίες τους στην εν λόγω πολιτεία όπως το “Captain America: Civil War” της Marvel που γυρίστηκε το περασμένο καλοκαίρι στα Pinewood Studios, έξω από την Ατλάντα, αλλά και το “Guardians of the Galaxy 2” που γυρίζεται την στιγμή που μιλάμε, από την Marvel, στο ίδιο ακριβώς σημείο.

Μετά τις παραπάνω συστάσεις είναι εύκολο να καταλάβει κανείς το μέγεθος της πίεσης που ασκείται στον κυβερνήτη της Georgia, Nathan Deal, όταν οι δύο παραπάνω κολοσσοί δηλώνουν κατηγορηματικά οτι θα μεταφέρουν αλλού τις επιχειρήσεις τους εαν ψηφιστεί ως νόμος της πολιτείας συγκεκριμένο νομοσχέδιο που ευνοεί και νομιμοποιεί τις θρησκευτικές και κοινωνικές διακρίσεις. Το εν λόγω νομοσχέδιο δίνει την δυνατότητα στους θρησκευτικούς λειτουργούς να αρνηθούν να τελέσουν γάμους ομόφυλων ζευγαριών ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει στις θρησκευτικές οργανώσεις να στερήσουν τις υπηρησίες τους ή ακόμα και το διακαίωμα εργασίας σε εκείνους που θεωρούν “οτι παραβιάζουν σοβαρά τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις”.

Ο πρόεδρος της Εκστρατείας υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Chad Griffin, πίεσε τις εταιρίες παραγωγής να αρνηθούν να πραγματοποιήσουν περαιτέρω επενδύσεις στην Georgia μέχρι ο κυβερνήτης Deal να ασκήσει βέτο στην ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου με τις εταιρίες να ανταποκρίνονται θετικά δηλώνοντας μέσω αντιπροσώπου της MPAA (Motion Picture Association of America) οτι θεωρούν το νομοσχέδιο υπεύθυνο για την δημιουργία διακρίσεων και προκαταλήψεων ενώ επιμένουν να πιστεύουν οτι ο κυβερνήτης Deal θα το καταψηφίσει.

Όπως είναι προφανές η “καυτή πατάτα” βρίσκεται στα χέρια του Nathan Deal ο οποίος δεν έχει δηλώσει ακόμα τι στάση πρόκειται να κρατήσει απέναντι στην κατάσταση, την στιγμή που μια και μόνο υπογραφή του αναμένεται να κρίνει πάρα πολλά για τα οικονομικά συμφέροντα της πολιτείας.