Γιατί μειώνεται ο αριθμός των ταινιών στο Netflix; - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Γιατί μειώνεται ο αριθμός των ταινιών στο Netflix;

TV, Ειδήσεις | 26-3-2016 |

Είναι κάτι, που ένας απλός χρήστης δεν παρατηρεί εύκολα, αλλά συμβαίνει: ο αριθμός των ταινιών, που μπορεί να δει κανείς στο Netflix μειώνεται συνεχώς!

Τον Ιανουάριο του 2014 στην υπηρεσία (κατάλογος ΗΠΑ) μπορούσες να παρακολουθήσεις 6.494 ταινίες και 1.609. Αυτή την εβδομάδα; 4.335 ταινίες και 1.197 σειρές, παρατηρούμε δηλαδή μία μείωση 33% και 26% σε μια περίοδο δύο ετών περίπου.

Προφανώς, το Netflix έχει εστιάσει στην παραγωγή πρωτότυπων ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, κάτι που βάζει σε δεύτερη μοίρα την “αρχική” του ταυτότητα, ως έναν κατάλογο παραγωγών του Hollywood, με αποτέλεσμα το μη-αποκλειστικό του περιεχόμενο σταδιακά να εξαφανίζεται. Ήδη δεν ανανέωσε την συνεργασία του με το κινηματογραφικό κανάλι Epix, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι blockbusters, όπως το World War Z και το The Wolf of Wall Street δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα στην υπηρεσία. Την ίδια στιγμή, ανταγωνιστικές υπηρεσίες όπως το Hulu ή εκείνη του Amazon κινούνται για την αγορά ανάλογων δικαιωμάτων, κάτι που ανεβάζει αρκετά και το κόστος.

Όλο αυτό δεν προβληματίζει ιδιαίτερα το Netflix. Ίσα-ίσα, ο διευθυντής προγράμματος της υπηρεσίας Ted Sarandos, την προηγούμενη χρονιά δήλωσε πως το Netflix δεν ενδιαφέρεται να επενδύει χρήματα σε περιεχόμενο που δεν θα είναι αποκλειστικό. Αντιθέτως, η επένδυση πλέον εστιάζει σε περισσότερες από 600 ώρες πρωτότυπου προγράμματος άλλα και αλγορίθμους, που θα “καθοδηγούν” τον χρήστη στο να παρακολουθεί και να απολαμβάνει το περιεχόμενο, που απολαμβάνει πραγματικά.

Έχει, όμως, αποτέλεσμα αυτή η στρατηγική; Λοιπόν, τουλάχιστον στις ΗΠΑ, το Netflix αύξησε τους συνδρομητές του κατά τουλάχιστον 12 εκατομμύρια, άρα…

 

Διαβάστε περισσότερα για: