Εκτός Θέματος 63: Τα προσφυγόπουλα στην Ειδομένη είδαν σινεμά - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Εκτός Θέματος 63: Τα προσφυγόπουλα στην Ειδομένη είδαν σινεμά

Eκτός Θέματος | 6-3-2016 |

Είναι κάποιες στιγμές που η κινηματογραφική επικαιρότητα είναι δύσκολο να ακολουθηθεί. Το έχουμε πάθει στο Cinefreaks αρκετές φορές, και ο τελευταίος χρόνος μας έκανε με τα γεγονότα του πιο πολύ από κάθε άλλο να μην βρίσκουμε διάθεση να ασχοληθούμε με τα κινηματογραφικά και να ρίχνουμε ματιές και από αυτό το βήμα σε άλλα θέματα που μας απασχολούν. Γι’ αυτό έγινε τελικά και αυτή εδώ η στήλη. Με την μετανάστευση και την προσφυγιά έχουμε ασχοληθεί από τις αρχές του 2015 κιόλας πολλές φορές, κάνοντας και το πρώτο μας μεγάλο θεματικό αφιέρωμα για το θέμα. Από το Εκτός Θέματος είδαμε επίσης:

Εκτός Θέματος 57: Ο Mandy Patimkin (Saul) λέει τα πάντα για το προσφυγικό, την εκπαίδευση και τον δυτικό πολιτισμό

Εκτός Θέματος 44: Το δράμα των προσφύγων, οι χιλιάδες Aylan Kurdi, τα MME, η Angelina Jolie και ο Benedict Cumberbatch

Και εκεί που η επικαιρότητα μας κάνει και πάλι τις τελευταίες μέρες να ασχοληθούμε και πάλι με το προσφυγικό και να μην έχουμε διάθεση για τίποτα άλλο έρχεται το παρακάτω tweet από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα:

Η ομάδα των εθελοντών των γιατρών στην Ειδομένη, έστησε ένα σεντόνι και με έναν προβολέα κατάφερε να κάνει προβολή ταινίας για τους μικρούς και τους μεγάλους πρόσφυγες που περιμένουν να περάσουν τα κλειστά σύνορα. Η ταινία που είδαν ήταν το Wall-E της Pixar με το συμπαθές ρομποτάκι να δίνει για λίγο χαρά και χαμόγελο στους μικρούς και τους μεγαλύτερους που το παρακολούθησαν.

Και κάπως έτσι η μαυρίλα των δελτίων ειδήσεων, η σκατανθρωπιά μερικών συμπατριωτών μας, η Ευρώπη που έχει χάσει κάθε τι θετικό που θυμόμασταν, και όλα τα άλλα που μας απασχολούν, για λίγο εξαφανίστηκαν, έχασαν. Έστω και λίγο, η καρδιά μας χάρηκε, ένα δάκρυ συγκίνησης και χαράς κύλησε, το σινεμά νίκησε. Ακόμα και εκεί στην Ειδομένη.