Το σκηνοθετικό φαινόμενο, Γιώργος Λάνθιμος, έχει και δεύτερο άσσο στο μανίκι! - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το σκηνοθετικό φαινόμενο, Γιώργος Λάνθιμος, έχει και δεύτερο άσσο στο μανίκι!

Ειδήσεις | 10-2-2016 |

Ο Γιώργος Λάνθιμος αποτελεί, μαζί με την Αθηνά Τσαγκάρη, τον πλεόν αντιπροσωπευτικό εκπρόσωπο του “new wave” που ήρθε και σάρωσε με την αναζωογονητική και καθαρκτική του φρεσκάδα τον ελληνικό κινηματογράφο χαρίζοντάς του το “φιλί της ζωής” που τόσο είχε ανάγκη για να επαναπροσδιοριστεί και εν τέλει να επιβιώσει.

Με απαρχή τον “Κυνόδοντα” του 2009 και τις “Άλπεις” του 2011 ο Λάνθιμος έφτασε στον “Αστακό” του 2015, την ξενόγλωσση, βραβευμένη με το Βραβείο Επιτροπής του Φεστιβάλ των Καννών ταινία του με το λαμπερό, χολιγουντιανό cast, που τον ανέδειξε ως έναν από τους σημαντικότερους Ευρωπαίους σκηνοθέτες εν ενεργεία. Μετά από όλα αυτά ο Λάνθιμος φαίνεται να επιτάχυνε τις σκηνοθετική και σεναριακή παραγωγή του ετοιμάζοντας για το φιλοθεάμων κοινό δύο ολοκαίνουργιες παραγωγές, το δράμα εποχής “The Favourite”    που συνεχίζει την παράδοση του λαμπερού cast ενσωματώνοντας ηχηρά ονόματα όπως αυτά των Emma Stone, Olivia Colman και Rachel Weisz αλλά και το πρόσφατα ανακοινωθέν “The Killing Of A Sacred Deer“.

Η νέα ταινία, της οποίας ο Λάνθιμος θα αναλάβει σκηνοθεσία και συγγραφή σεναρίου σε συνεργασία με τον Ευθύμη Φιλίππου(Αστακός), φέρει έναν αμφίσημο, βαρύγδουπο και αινιγματικό τίτλο ενώ την παραγωγή αναλαμβάνουν οι  Element Pictures των Ed Guiney και Andrew Lowe σε συνεργασία με την Film4 του David Kosse.

Πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ με υπερφυσικές διαστάσεις που σκιαγραφεί μέσα από την μοναδική, χαρακτηριστική αισθητική του σκηνοθέτη την ιστορία ενός νεαρού άντρα που αναζητά εκδίκηση και ενός γιατρού που πρέπει να πάρει μια δύσκολη απόφαση με απώτερο σκοπό την επιβίωση της οικογένειας του. Περιμένοντας επιπλέον στοιχεία για το cast και τη χρονική περίοδο κυκλοφορίας της ταινίας παραμένουμε πεπεισμένοι για την επανανοηματοδότηση του κινηματογραφικού είδους( ψυχολογικό θρίλερ) στα χέρια του χαρισματικού σκηνοθέτη.