Το "Easy Rider" ανήκει πλέον στις κλασσικές και αγαπημένες ταινίες της Criterion Collection - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το “Easy Rider” ανήκει πλέον στις κλασσικές και αγαπημένες ταινίες της Criterion Collection

Αφιερώματα, Ειδήσεις | 17-2-2016 |

Η Criterion Collection αποτελεί μια αμερικανική συλλογή ταινιών, διαφόρων κινηματογραφικών ειδών και εποχών, οι οποίες ταυτοποιούνται μέσω της συμμετοχής τους στην εν λόγω λίστα ως κλασσικές σινεφίλ απολαύσεις που αγαπήθηκαν όσο λίγες στα βάθη της ιστορίας του σινεμά.

Τον προσεχή Μάιο αναμένεται να προστεθούν στον ήδη υπάρχων κατάλογο σημαντικές ταινίες όπως το “Easy Rider” του Dennis Hopper με πρωταγωνιστή τον ορκισμένο μηχανόβιο Jack Nicholson ή το “The Player” του Robert Altman με τον δαιμόνιο Tim Robbins να υποδύεται τον άστατο χολιγουντιανό διοικητικό.

Στην Criterion πρόκειται να ενταχθούν επίσης ταινίες κορυφαίων σκηνοθετών όπως ο Γερμανός Wim Wenders (The Salt of the Earth), ο Ιάπωνας Kaneto Shindo (Hachi-kô) και ο Αμερικανός Nicholas Ray (Rebel Without a Cause). Δείτε παρακάτω την χρυσή πεντάδα ταινιών που πρόκειται να ενταχθούν στην Criterion Collection τον προσεχή Μάιο όπως αυτές δημοσιεύτηκαν στο Indiewire:

1. “Easy Rider”(1969) του Dennis Hopper

2. “The Player”(1992) του Robert Altman

3. “The Road Trilogy”(1974-1975-1976) του Wim Wenders  (α.”Alice in the Cities” β. “Wrong Move” γ. “Kings of the Road”)

4. “In A Lonely Place”(1950) του Nicholas Ray

5.  “The Naked Island”(1960) του Kaneto Shindo