Προβολη CineDoc: How I Came to Hate Math - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Προβολη CineDoc: How I Came to Hate Math

Ειδήσεις | 3-2-2016 |

Το CineDoc συνεχίζει τη σειρά προβολών του στο Γαλλικό Ινστιτούτο, αυτήν τη φορά με την ταινία του Olivier Peyon «How I Came To Hate Math». Ποια είναι η σχέση σας με τα μαθηματικά; Tα καταλαβαίνετε; Τα αγαπάτε; Είναι πράγματι οι μαθηματικοί από άλλο πλανήτη και τα μαθηματικά τρομακτικά; Μήπως και εσείς πάντα μισούσατε τα μαθηματικά και πιστεύατε ότι είναι αδύνατο να γίνετε καλοί σε αυτά; «Πώς είναι δυνατόν τόσοι άνθρωποι να μη σκαμπάζουν τίποτα από Μαθηματικά», αναρωτιέται ο Olivier Peyon και αναζητά απαντήσεις στο ντοκιμαντέρ του.

Από την άλλη πλευρά, τα μαθηματικά έχουν ευρύτατες εφαρμογές στην καθημερινή ζωή. Η Apple, η Google, η Goldman Sachs είναι μόνο μερικά παραδείγματα επιτυχημένων επιχειρήσεων που στηρίζονται κατεξοχήν σε αλγόριθμους και μαθηματικούς τύπους. Πώς γίνεται να έχουμε χάσει το ενδιαφέρον μας για τα μαθηματικά, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν κινητήρια δύναμη στον σύγχρονο κόσμο;

Οι λύσεις θα δοθούν στην προβολή της ταινίας στις 10 Φεβρουαρίου 2016 στο Γαλλικό Ινστιτούτο στις 20:00 με τιμή εισιτηρίου 6 ευρώ.

Μετά την προβολή θα διεξαχθεί συζήτηση με θέμα τα μαθηματικά, τη σχέση τους με τη ζωή μας και τους σύγχρονους τρόπους διδασκαλίας. Προσκεκλημένοι, οι μαθηματικοί Τεύκρος Μιχαηλίδης καιΆρης Μαυρομμάτης. Ενώ, μετά την προβολή θα κληρωθούν βιβλία για τα Μαθηματικά από τις Εκδόσεις Πατάκη και Λιβάνη.

Επιπλέον, το CineDoc σε συνεργασία με το Μουσείο Ηρακλειδών προσφέρει δωρεάν ξεναγήσεις στους 30 πρώτους που θα τηλεφωνήσουν στο μουσείο (τηλ.: 210 3461981, ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή, 10:00-15:00), οι οποίοι θα έχουν παρακολουθήσει την ταινία στην πρεμιέρα της στις 10/02. Θα συμμετάσχουν σε δωρεάν ξενάγηση με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικής ομάδας του μουσείου, τις Κυριακές 14, 21 και 28/2, 11.00–14.00.

Η ταινία θα προβληθεί ξανά την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στον κινηματογράφο Δαναός.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.cinedoc.gr

Δείτε το trailer της ταινίας εδώ: