Ο Russell Simmons ετοιμάζει αφροαμερικάνικα βραβεία λίγο πριν τα Oscar - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Russell Simmons ετοιμάζει αφροαμερικάνικα βραβεία λίγο πριν τα Oscar

Ειδήσεις | 12-2-2016 |

Ο μεγιστάνας των media και όχι μόνο Russell Simmons σχεδιάζει ένα νέο show βραβείων που θα λάβει χώρα λίγες μέρες πριν από τα Oscar.

O Simmons αναφέρει σε δηλώσεις του την Πέμπτη πως τα πρώτα All Def Movie Awards ”δεν είναι τα Μαύρα Oscar, αλλά θα μπορούσαν. Θα είναι ένας διασκεδαστικός, ψυχαγωγικός εορτασμός για όλους εκείνους που δεν εορτάστηκαν και ας ελπίσουμε ότι θα προκαλέσει τις σκέψεις του κόσμου.”

Συνεχίζοντας λέει: ”Δεν περιμένω ένα 90χρονο μέλος της Ακαδημίας να δει το Straight Outta Compton ή να το ψηφίσει. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι εν έτη 2016 συνεχίζει να υπάρχει μια εκπληκτική έλλειψη πολυπολιτισμικότητας στα studio, στις αποφάσεις στις οποίες βασίζονται οι ταινίες και οι τηλεοπτικές σειρές και στην επιλογή των ηθοποιών. Είναι ένα θέμα που πρέπει αν διευθετηθεί θεσμικά.”

Αυτό το νέο γεγονός έρχεται να προστεθεί στη συζήτηση του #OscarsSoWhite που πονοκεφαλιάζει την Ακαδημία από τότε που αποκάλυψε τις φετινές υποψηφιότητες.

Τα All Def Movie Awards θα έχουν ένα μαύρο αντί για κόκκινο χαλί, ζωντανές μουσικές ερμηνείες και μια διαρκή ροή από βίντεο στα social media. Τα Beasts of No Nation, Chi-raq, Concussion, Creed, Dope και Straight Outta Compton θα διαγωνιστούν για το βραβείο καλύτερης ταινίας.

Άλλα βραβεία θα είναι εκείνα για τον καλύτερο άντρα και την καλύτερη γυναίκα ηθοποιό, τον καλύτερο σκηνοθέτη και κάποια πιο ιδιαίτερα όπως αυτά του καλύτερου ”bad muh f**ka”, του καλύτερου ”βοηθητικού λευκού”, και του καλύτερου ”μαύρου επιζώντα σε μια ταινία”.

Τα βραβεία του Simmons θα είναι κομμάτι του All Def Comedy Live και θα τελεστούν στα TCL Chinese Theatres στις 24 Φεβρουαρίου, με τον Tony Rock να είναι ο οικοδεσπότης της βραδιάς.