Ο Michael Haneke και η Isabelle Huppert σμίγουν ξανά για ένα δυνατό...Happy End - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Michael Haneke και η Isabelle Huppert σμίγουν ξανά για ένα δυνατό…Happy End

Ειδήσεις | 24-2-2016 |

Ο βραβευμένος με Oscar, Γερμανός σκηνοθέτης, Michael Haneke ετοιμάζεται να μας χαρίσει ένα ακόμα κινηματογραφικό διαμάντι που τιτλοφορείται “Happy End”, αναφέρεται στην μεταναστευτική κρίση που μαστίζει την Ευρώπη και φέρει ως πρωταγωνίστρια την Γαλλίδα ηθοποιό και μούσα του σκηνοθέτη Isabelle Huppert στο πλευρό του Jean-Louis Trintignant. Το “Happy End” αποτελεί την τέταρτη κατα σειρά κινηματογραφική συνεργασία του Haneke με την Huppert μετά τα “The Piano Teacher”(2001), “Time of the Wolf”(2003) και το πλέον πρόσφατο “Amour” του 2012 που βραβεύτηκε με το Oscar Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Τα γυρίσματα της ταινίας αναμένεται να αρχίσουν στις αρχές του επόμενου έτους ενώ πολλοί εικάζουν οτι η πρεμιέρα της μπορεί να πραγματοποιηθεί στο Φεστιβάλ Καννών του 2017.

Ο Haneke εγκατέλειψε τον περασμένο Ιούνιο το “Flashmob”, το προηγούμενο project πάνω στο οποίο δούλευε για ικανό χρονικό διάστημα και αναφερόταν στην ποικιλία και την διαφορετικότητα των χαρακτήρων που συναντάμε διαδικτυακά, αντλώντας έμπνευση για μια καινούργια κινηματογραφική ιστορία από την σκοτεινή επικαιρότητα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και δεν είναι άλλη από τα χιλιάδες κύματα μεταναστών που εισέρχονται καθημερινά στην ήπειρο ζητώντας τροφή, στέγη και εργασία. Ο Michael Haneke μάλιστα ανήκει στα 3.000 μέλη της Ευρωπαϊκής κινηματογραφικής βιομηχανίας που υπέγραψαν τον περασμένο Σεπτέμβριο την λίστα υπογραφών που υποστηρίζει την παροχή ασύλου στους πρόσφυγες πολέμου σε συνδυασμό με την ανάληψη άμεσης δράσης για την γενικότερη άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου των μεταναστευτικών ροών στο ευρωπαϊκό έδαφος. Παρόλα αυτά η ομάδα παραγωγής του “Happy End” πιέζει ώστε η μεταναστευτική κρίση να “αναφερθεί” και να “αναπτυχθεί” στην ταινία χωρίς όμως να αποτελέσει το κύριο θέμα της πλοκής της η οποία ούτως ή άλλως διαφυλάσσεται σχολαστικά από πέπλο μυστικότητας.

Στα προσεχή κινηματογραφικά βήματα της πρωταγωνίστριας Isabelle Huppert συγκαταλέγονται επίσης το ψυχολογικό θρίλερ “Elle” του Ολλανδού σκηνοθέτη Paul Verhoeven καθώς και η γαλλική ταινία “Souvenir” του Bavo Defurne που εξιστορεί την ιστορία αγάπης μιας ξεχασμένης τραγουδίστριας, πρώην νικήτριας στο διαγωνισμό της Eurovision που τώρα δουλεύει σε εργοστάσιο και ετοιμάζει την απόπειρα επιστροφής της στον χώρο του τραγουδιού.

Πρόσφατα την είδαμε στο Βερολίνο στο πολύ καλό και βραβευμένο με Αργυρή Άρκτο Σκηνοθεσίας, Things to Come.