Μία μέρα στα studios της Laika - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Μία μέρα στα studios της Laika

Inside Cinema | 2-2-2016 |

Υπάρχει κάτι μαγικό στο να δίνεις ζωή σε ένα άψυχο αντικείμενο. Για τον κινηματογράφο τώρα, και όταν μιλάμε για το stop-motion, πέρα από την εικόνα, πρέπει να “μιλήσει” και η ιστορία.

Στο παρακάτω βίντεο, ο animator Daniel Alderson (Fantastic Mr. Fox, ParaNorman, The Boxtrolls) μας ταξιδεύει σε ένα behind-the-scenes tour στα Laika Studios, και μας ξεναγεί σε μία συνηθισμένη μέρα δουλειάς από την αρχή ως το τέλος, από τον σχεδιασμό των σκηνών μέχρι το γύρισμα:

Το stop-motion σίγουρα δεν είναι για φυγόπονους. Και μπορεί η τεχνολογική ανάπτυξη, βλέπε 3D εκτυπωτές, να έχουν κάνει τη δουλειά ευκολότερη, η ποσότητα της δουλειάς βαραίνει την παραγωγή μίας ποιοτικής ταινίας, με βασικό πάντα το να εμπλέκεται συναισθηματικά και το κοινό.

Ο Alderson σημειώνει την σημαντικότητα της ιστορίας: “Μπορεί η δουλειά να αφορά κατά πολύ το τεχνικό κομμάτι και την συνεργασία με όλα τα τμήματα, αλλά για εμένα ένας καλός animator είναι κάποιος που στοχεύει στα συναισθήματα. Είναι το πιο σημαντικό όταν θέλεις να πεις μια ιστορία.”

Ο Daniel Alderson δουλεύοντας για το νέο “Kubo and the Two Strings”

Η ποιότητα της δουλειάς της Laika είναι φανερή σε κάθε ταινία. Σκεφτείτε ότι η κούκλα της “κακιάς μητέρας”, από την “Coraline”, πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι του ποσού των 50.000 δολαρίων, ενώ του “ParaNorman” έναντι 28.000 δολαρίων.

Η Coraline με το μπλε της πουλόβερ. 
Ο Norman του καταπληκτικού, και εξαιρετικά ενήλικου, “‘ParaNorman”
Ο Will, το εγγλέζικο ζόμπι του “‘ParaNorman”

Θυμήσου εδώ το trailer του Kubo and the Two Strings, το οποίο θα βγει στις αίθουσες το επόμενο καλοκαίρι. 

Διαβάστε περισσότερα για: , , ,