Ημερολόγιο #Berlinale2016 Ημέρα 8η: 8 ώρες ταινία, Miles Davis και Προσφυγικό (ξανά...) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ημερολόγιο #Berlinale2016 Ημέρα 8η: 8 ώρες ταινία, Miles Davis και Προσφυγικό (ξανά…)

Αφιερώματα, Φεστιβάλ | 19-2-2016 |

Οι μέρες μας στην Berlinale περνούν σιγά σιγά και ενώ σήμερα είναι η τελευταία μας μάρα με πρεμιέρες στο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ και τα υπόλοιπα τμήματα, με το Σάββατο να είναι βραδιά βραβείων, χτες είχαμε άλλη μια μέρα γεμάτη με ταινίες, σε ένα Φεστιβάλ που ξεκίνησε με τις καλύτερες προυοποθέσεις τις πρώτες μέρες του, με τις ταινίες του διαγωνιστικού όμως να απογοητεύουν όσο προχωράει. Πάμε να δούμε τι είδαμε την όγδοη μέρα μας στο Βερολίνο.

Ημερολόγιο #Berlinale2016 Ημέρα 7η: Ένα κοινόβιο, ο σοκαριστικός κόσμος του NSA και ο νέος Michael Moore

Ημερολόγιο #Berlinale2016 Ημέρα 6η: Genius Colin Firth, Jude Law και Spike Lee, Greta Gerwig, Juliane Moore

Ημερολόγιο #Berlinale2016 Ημέρα 5η: Κοινωνική κρίση, Ιστορία, Ευρώπη, Πόλεμοι και… stars

Το διαγωνιστικό της Berlinale στην όγδοη μέρα της είχε μόλις μία ταινία, αλλά τι ταινία, ένα μαραθώνιο οχτώ ωρών με τίτλο A Lullaby to the Sorrowful Mystery.  O Andrés Bonifacio y de Castro θεωρείται από τις ιστορικές φιγούρες της πάλης των Φιλιππινέζων ενάντια στην Ισπανική αποικιοκρατία στα τέλη του 19ου αιώνα. Σήμερα ακόμη αναγνωρίζεται σαν τον πατέρα της Φιλιππινέζικης Επανάστασης. Το ασπρόμαυρο της ταινίας με το υψηλό της high-contrast στην φωτογραφία της, κάνει το ταξίδι στο παρελθόν αόριστο. Μυθολογία, δεδομένα και μια δόση ιστορίας ενώνονται σε αυτήν την οχτάωρη οδύσσεια.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ του Βερολίνου, στις 8ωρη μορφή της με ένα διάλειμμα μίας ώρας στην μέση της, με πολλούς από τους κριτικούς, και μας στο Cinefreaks να αποφασίζουν να μην την βάλουν στο πρόγραμμά τους, λόγω της μεγάλης διάρκειάς της. Περισσότερα για την ταινία.

Το βραδάκι είχαμε Miles Ahead. Ο Don Cheadle, είναι πρωταγωνιστής, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός σε αυτήν την ταινία για τον μεγάλο της Jazz, Miles Davis.

Screenshot from 2016-02-18 23:42:21

Η ταινία μιλά παράλληλα για δύο εποχές της ζωής του Davis. Η πρώτη εκτυλίσσεται με την επιστροφή του Davis στην μουσική, μετά από πέντε χρόνια διακοπή, με τον δημοσιογράφο του Rolling Stone που παίζει ο McGregor να προσπαθεί να του πάρει συνέντευξη, ενώ παράλληλα η εταιρία του δεν δέχεται να τον πληρώσει αν δεν της δώσει τον δίσκο, που κάποιος θα κλέψει από τον Davis στην διάρκεια της ταινίας. Παράλληλα με όλα αυτά βλέπουμε μέσα από αριστοτεχνικά στην εκτέλεσή του μοντάζ flashbacks, την θυελλώδη σχέση του Davis με την Frances Taylor (που παίζει η  Emayatzy Corinealdi), από την γνωριμία τους, τον μεγάλο έρωτά τους, τις απιστίες του Miles και τον χωρισμό τους. Δείτε περισσότερα και κριτική για την ταινία.

H μέρα μας έκλεισε με το Road to Instabul. Η Elisabeth μένει μαζί με την εικοσάχρονη κόρη της, Elodie, σε ένα ειδυλλιακό σπίτι δίπλα σε μια λίμνη, κοντά σε μία επαρχιακή πόλη του Βελγίου. Όταν ένα βράδυ η Elodie δεν έρχεται στο σπίτι, η μητέρα της θα θεωρήσει αρχικά ότι έχει μείνει σε κάποιον φίλο της, όταν όμως δύο μέρες θα περάσουν θα ειδοποιήσει την αστυνομία. Μετά από ολιγοήμερη έρευνα από την αστυνομία, η Elisabeth θα μάθει ότι η κόρη τους έχει φύγει μαζί με έναν φίλο της, και βρίσκεται στην Κύπρο με στόχο να πάνε μαζί και να ενταχτούν στο Ισλαμικό Κράτος στην Συρία. Δείτε κριτική και περισσότερα για την ταινία.

Στο μεταξύ στο Βερολίνο, όπου και να κοιτάξει κανείς έχει ταινίες, ακόμα και όταν παίρνει currywurst…

Screenshot from 2016-02-18 23:41:40

 

Διαβάστε περισσότερα για: