Ημερολόγιο #Berlinale2016 Ημέρα 7η: Ένα κοινόβιο, ο σοκαριστικός κόσμος του NSA και ο νέος Michael Moore - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ημερολόγιο #Berlinale2016 Ημέρα 7η: Ένα κοινόβιο, ο σοκαριστικός κόσμος του NSA και ο νέος Michael Moore

Αφιερώματα, Φεστιβάλ | 18-2-2016 |

Μπορεί να μην είχε τους Star της 6ης μέρας, αλλά η έβδομη μέρα του Φεστιβάλ είχε μεγάλο ενδιαφέρον και δύο ενδιαφέρουσες ταινίες στο διαγωνιστικό, αν και σίγουρα μπορεί να χαρακτηριστεί η μέρα του Αμερικάνικου ντοκιμαντέρ. Δείτε τι είδαμε στο Βερολίνο χτες:

Ημερολόγιο #Berlinale2016 Ημέρα 6η: Genius Colin Firth, Jude Law και Spike Lee, Greta Gerwig, Juliane Moore

Ημερολόγιο #Berlinale2016 Ημέρα 5η: Κοινωνική κρίση, Ιστορία, Ευρώπη, Πόλεμοι και… stars

Ημερολόγιο #Berlinale2016 Ημέρα 4η: Η Cynthia Nixon και ένα πολύ δυνατό Φεστιβάλ

201608480_6_IMG_FIX_700x700

H πρώτη ταινία του διαγωνιστικού ήταν χτες το Zero DaysΤο 2010 ένας ιός ανιχνεύτηκε για πρώτη φορά από έναν ειδικό των υπολογιστικών συστημάτων ασφαλείας στην Λευκορωσία. O ιός έκτοτε αναλύθηκε από ειδικούς των μεγαλυτέρων εταιριών antivirus, ενώ είχε προκαλέσει σοκ σε όλον τον κόσμο, καθώς ήταν ένας τόσο εξελιγμένος ιός, που θα μπορούσε να μπει σε μηχανήματα σε όλον τον κόσμο, ακόμα και μηχανολογικές συσκευές, όπως συστήματα ελέγχου εργοστασίων, πτήσεων και κάθε είδους άλλο υπολογιστικό σύστημα και όλα αυτά χωρίς κανείς να το καταλάβει και με δυνατότητα διάδοσης Zero Days, χωρίς δηλαδή να αντιληφθεί κάποιος το τι γίνεται και με τεράστια, μηδενική πρακτικά ταχύτητα. Λίγος καιρός πέρασε και ο καταιγισμός αποκαλύψεων έρχεται να αποδείξει, αν και ποτέ με επίσημη σφραγίδα, ότι το Stuxnet, ήταν ο ιός που έφτιαξε το NSA και χρησιμοποιήθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ, με στόχο την επίθεση στα συστήματα και τελικά την καταστροφή των πυρηνικών εργοστασίων του Ιράν. Δείτε την κριτική μας για το Zero Days και μάθετε παραπάνω για την υπόθεση που εξιχνιάζει.

the_commune-620x354

Σκηνή από το The Commune

Δεύτερη ταινία στο διαγωνιστικό ήταν το The Commune, του Thomas Vinterberg, μετά από τα Far from the Madding Crowd, The Hunt, σε συνεργασία στο σενάριο με τον Tobias Lindholm (τον συνεργάτη του στα The Hunt και Submarino). Δανία των 70’s. Μία οικογένεια γίνεται μέρος μιας κολλεκτίβας μαθαίνοντας τις αρχές της αδερφοσύνης και της αλληλεγγύης και προσπαθώντας να μάθει και να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στα σημαντικά της ζωής. Οι άνθρωποι της κολλεκτίβας θα ενωθούν αρκετά στενά μεταξύ τους σε σημείο μάλιστα που θα ασχολούνται το ίδιο με τα προβλήματα των άλλων, όσο και με τα δικά τους προσωπικά θέματα. Κάπου εκεί όμως τα προβλήματα δεν θα αργήσουν να εμφανιστούν. Δείτε περισσότερα και την κριτική μας για το The Commune.

where-to-invade-next-feature-hero

O Moore ζηλεύει τους Ιταλούς για τις άδειες και το μεγάλο μεσημεριανό τους

Την μέρα μας έκλεισε o Michael Moore και το Where to Invade Next, ένα ξεκαρδιστικό ντοκιμαντέρ του δημιουργού του Fahrenheit 9/11. Ο Moore σκέφτηκε μετά τους πολέμους της Αμερικής, να κατακτήσει και εκείνος νέες χώρες ταξιδεύοντας και μαθαίνοντας στους Αμερικάνους, τι μπορούν να κερδίσουν ακολουθώντας το παράδειγμα, άλλων – κυρίως Ευρωπαϊκών χωρών. Έτσι αντί για το πετρέλαιο του Ιράκ, ο Moore προτρέπει τις Αμερικανικές κυβερνήσεις να εισβάλουν σε άλλες χώρες, όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Φινλανδία, η Πορτογαλία, η Τυνησία, και να πάρουν από κει αντί για πετρέλαιο, εκπαιδευτικό σύστημα, συστήματα ασφάλισης, σωφρονισμού, καταπολέμησης των ναρκωτικών, ακόμα και τρόπου ζωής και διατροφής. Δείτε περισσότερα και την κριτική μας για το Where to Invade Next.

Διαβάστε περισσότερα για: