Ημερολόγιο #Berlinale2016 Ημέρα 2η: Μαύρα Μεσάνυχτα στην Τυνησία - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ημερολόγιο #Berlinale2016 Ημέρα 2η: Μαύρα Μεσάνυχτα στην Τυνησία

Αφιερώματα, Φεστιβάλ | 13-2-2016 |

Την δεύτερη μέρα της Berlinale ήρθε επιτέλους η ώρα για το διαγωνιστικό, με τρεις ταινίες να κάνουν πρεμιέρα και να μονοπωλούν το ενδιαφέρον μας. Οι stars δεν έλειψαν και σήμερα, μετά την πραγματικά λαμπρή πρώτη μέρα του Φεστιβάλ, με το χορό να σέρνει το Midnight Special του Jeff Nickols.

Δείτε τα πάντα για την πρώτη μέρα της Berlinale με Clooney, Meryl Streep και πολλή πολιτική και μεταναστευτικό.

Το ενδιαφέρον του τύπου επικεντρώθηκε όπως ήταν φυσικό στο Midnight Special, καθώς εκεί είδαμε τους Joel Edgerton, Kirsten Dunst, Michael Shannon και Adam Driver (ο Κylo Ren του Star Wars: The Force Awakens), που όμως δεν παραβρέθηκε στην Berlinale. Η ταινία πήρε κυρίως θετικά σχόλια, χωρίς να εντυπωσιάσει όμως. Θέμα της, ο πατέρας ενός παιδιού που ανακαλύπτει τις ιδιαίτερες δυνατότητες του παιδιού του, όταν όμως αυτές θα γίνουν γνωστές, το παιδί αποτελεί κίνδυνο, με τον πατέρα να ξεκινά ένα κυνηγητό για να το προστατέψει. Η κριτική μας για το Midnight Special.

3121ADC300000578-3444254-image-a-154_1455291954672

Στην συνέχεια την σκυτάλη πήρε ο Καναδάς και το Quebec με το Boris sans Beatrice, του Denis Côté να κάνει πρεμιέρα, επίσης για το διαγωνιστικό. Η ταινία μας μετέφερε στον (μάλλον φτωχό) εσωτερικό κόσμο ενός αστού, στο σύγχρονο Quebec, η γυναίκα του οποίου πάσχει από κατάθλιψη, την ώρα που αυτός ζει μια αδιάφορη ζωή, έχοντας τα πάντα στα πόδια του. Δείτε την κριτική μας για το Boris sans Beatrice

12722014_10207597803839073_1354783996_n

Από την συνέντευξη τύπου του Hedi.

Η τρίτη ταινία του διαγωνιστικού ήταν το Hedi, από την Τυνησία. Η πρώτη Αραβόφωνη ταινία στην Berlinale, εδώ και 20 χρόνια. Το Hedi είναι και η καλύτερη ταινία που είδαμε μέχρι στιγμής στην Berlinale. Ο Hedi, είναι ένας εικοσιπεντάχρονος Τυνήσιος που ζει σε μια μικρή πόλη στην Τυνησία. Έχει μια συνηθισμένη ζωή, έχει μια αρκετά καλή δουλειά, η οικογένειά του δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα και ο ίδιος είναι έτοιμος να παντρευτεί την αγαπημένη του. Με την γυναίκα που θα παντρευτεί βλέπεται στα κρυφά για τρία χρόνια, χωρίς να έχουν όμως προχωρήσει την σχέση τους αρκετά. Όταν η δουλειά του θα τον στείλει για ένα ταξίδι στην Mahdia, μια παραθαλάσσια, τουριστική πόλη, λίγο πριν τον γάμο του, ο Hedi θα δεχτεί χωρίς να μπορεί να αντιδράσει, την ώρα που το ταξίδι του μέλιτος του αναβάλλεται καθώς δε μπορεί να πάρει άδεια. Το ταξίδι του θα τον κάνει να σκεφτεί, αλλά και να δει καινούρια πράγματα, αλλά κυρίως να γνωρίσει την Rim, μία γυναίκα που ζει στο ξενοδοχείο που μένει χορεύοντας για τους πελάτες και προσέχοντας τα παιδιά τους την μέρα. Ο Hedi θα την ερωτευτεί και θα ζήσει μια άλλη δεύτερη ζωή κοντά της, την ώρα που ο γάμος του πλησιάζει. Μια ιστορία αγάπης αλλά ταυτόχρονα ένα πορτραίτο στην σύγχρονη Τυνησία, μετά την Αραβική άνοιξη. Δείτε την κριτική μας για το Hedi

Αφήνοντας το διαγωνιστικό, χτες είδαμε και το Tempestad, ένα ντοκιμαντέρ για μία σοκαριστική ιστορία αδικίας από το Μεξικό. Δείτε περισσότερα και κριτική για το Tempestad.

Διαβάστε περισσότερα για: