Ιδρύεται γυναικοκρατούμενη εταιρία παραγωγής ενάντια στο χάσμα μεταξύ των δύο φύλων στο Hollywood - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ιδρύεται γυναικοκρατούμενη εταιρία παραγωγής ενάντια στο χάσμα μεταξύ των δύο φύλων στο Hollywood

Ειδήσεις | 26-2-2016 |

Η Jessica Chastain, η Juliette Binoche και η Catherine Hardwicke συμμετέχουν στη συμβουλευτική επιτροπή της νεοσύστατης μη κερδοσκοπικής εταιρίας παραγωγής που σκοπό έχει να βελτιώσει την κατάσταση και τις ευκαιρίες για τις γυναίκες στο Hollywood.

Η We Do It Together στοχεύει να κλείσει την ψαλίδα μεταξύ των δύο φύλων εστιάζοντας σε κινηματογραφικά και τηλεοπτικά project που ενδυναμώνουν το ρόλο των γυναικών. Στα μέλη της επιτροπής συμπεριλαμβάνονται και η Queen Latifah, η γνωστή από το Slumdog Millionaire ηθοποιός Freida Pinto, η Βρετανή σκηνοθέτης Amma Asante, η Κινέζα σταρ Zhang Ziyi και η Katia Lund, η Βραζιλιάνα σκηνοθέτης του City of God.

Η Chastain έχει μιλήσει πολλές φορές για την απέχθεια της αναφορικά με τη διαφορά των κασέ μεταξύ των δύο φύλων και για τον τρόπο που το Hollywood προβάλει τις γυναίκες ως αντικείμενα του σεξ στις ταινίες δράσης. Τον Δεκέμβρη έγραψε για τη θετική της εμπειρία δουλεύοντας για την επόμενη ταινία της, το Zookeeper’s Wife, το οποίο πολλοί από τους συντελεστές ήταν γένους θηλυκού.

Η Hardwicke ήταν, τη δεδομένη στιγμή, η σκηνοθέτης της πιο κερδοφόρας ταινίας που φτιάχτηκε από γυναίκα δημιουργό, το Twilight του 2008. Έχει μιλήσει και εκείνη για την εμπειρία της από πρώτο χέρι όσο αναφορά τον σεξισμό στο Hollywood, αφού οι παραγωγοί του βραβευμένου με Oscar δράματος με θέμα το μποξ The Fighter της είχαν πει ότι σκεφτόντουσαν μόνο άντρες για τη θέση του σκηνοθέτη.

”Ελπίζουμε ότι στο μέλλον δεν θα έχουμε ανάγκη από ειδική χρηματοδότηση για ταινίες από και για γυναίκες” είπε στο Hollywood Reporter το ιδρυτικό μέλος της We Do It Together Chiara Tilesi. ”Όλοι εμείς στο We Do It Together αναγνωρίζουμε τον ζωτικό ρόλο των media και της ψυχαγωγίας στην μορφοποίηση των κοινωνικών κατεστημένων. Ο κινηματογράφος είχε πάντα τη δύναμη να αψηφά κανόνες και να αλλάζει γνώμες και μυαλά, και αυτή τη δυνατότητα πρέπει να την εκμεταλλευτούμε ώστε να αντιμετωπιστούν τα τρέχοντα παρωχημένα κατεστημένα που έχουν να κάνουν με τις γυναίκες στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας. Νιώθουμε ότι ο τρόπος για να γίνει κάτι τέτοιο πραγματικότητα είναι το να δώσουμε στις γυναίκες σε όλο το κόσμο ένα χειροπιαστό μέσο να εκφράσουν τον εαυτό τους και μια διαρκή δομή που θα εξασφαλίζει ότι οι ιστορίες τους θα χρηματοδοτούνται και θα διανέμονται.”

Το We Do It Together σκοπεύει να ανακοινώσει το πρώτο του project στο φεστιβάλ των Καννών το Μάιο. Η ίδρυση του οργανισμού έρχεται να ακολουθήσει μια χρονιά από άβολα πρωτοσέλιδα για τα studio πάνω στο θέμα της διάκρισης μεταξύ των δύο φύλων στο Hollywood. Η Patricia Arquette επισήμανε την ανισότητα στις αμοιβές τον προηγούμενο Φεβρουάριο κατά τη διάρκεια του λόγου της στα Oscar όταν έλαβε το βραβείο Β’ γυναικείου ρόλου, ενώ σταρ όπως οι Meryl Streep, Keira Knightley, Carey Mulligan, Romola Garai, Geena Davies και Amanda Seyfried έχουν όλες αναφερθεί στο θέμα του σεξισμού στο Hollywood. Τον Οκτώβρη αποκαλύφτηκε ότι οι Αμερικάνικες αρχές για τα ίσα δικαιώματα θα πάρουν συνέντευξη από δεκάδες γυναίκες συντελεστές ταινιών ως κομμάτι μιας ιστορικής έρευνας για τη διάκριση μεταξύ των δύο φύλων στο Hollywood.