Οι ταινίες στις αίθουσες (4-10 Φεβρουαρίου) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Οι ταινίες στις αίθουσες (4-10 Φεβρουαρίου)

Πρεμιέρες, Στήλες | 4-2-2016 |

O Φεβρουάριος ανοίγει στις αίθουσες με πέντε νέες ταινίες με το εντυπωσιακό στοιχείο της βδομάδας να είναι ότι τρεις από αυτές είναι Ελληνικές, με τον πρωταγωνιστή να είναι μία από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, το Room, που είναι υποψήφιο για καλύτερη ταινία καθώς και για άλλα 3 Oscars. Πρωταθλητής σε αίθουσες για ακόμα μια βδομάδα το The Revenant που συνεχίζει να παίζεται σε 82 αίθουσες σε όλη την Ελλάδα, ενώ πολλές ενδιαφέρουσες ταινίες συνεχίζουν να παίζονται. Πάμε να δούμε όλες τις ταινίες αναλυτικά:

Room – Σε 32 αίθουσες σε όλη την Ελλάδα

Το Room είναι η μοναδική ιστορία του Jack και της μητέρας του, που είναι παγιδευμένοι σε ένα μικρό δωμάτιο. Η μητέρα κάνει ότι καλύτερο για τον γιο της προσπαθώντας να τον δει χαρούμενο και να τον κρατήσει ασφαλή. Παίζει παιχνίδια μαζί του, του λέει ιστορίες και κάνει ότι μια συνηθισμένη μαμά κάνει. Η μητέρα του Jack έχει φτιάξει μια ολόκληρη ζωή στο δωμάτιο και μεγαλώνει εκεί τον Jack σε μια ολοκληρωμένη σχεδόν σαν φυσιολογική ζωή. Η περιέργεια του Jack όμως για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτός και η μητέρα του, μεγαλώνει και θα φτάσει σε σημείο χωρίς επιστροφή όταν θα οργανώσουν ένα σχέδιο διαφυγής που θα τους κάνει να έρθουν σε επαφή με κάτι τρομαχτικό, τον πραγματικό κόσμο. Μία από τις καλύτερες ταινίες τις χρονιάς που δεν πρέπει να χάσεις.

Δες τις αίθουσες που παίζεται και την κριτική του Cinego

H κριτική του Cinefreaks για την ταινία

Fifty Shades of Black – σε 24 αίθουσες σε όλη την Ελλάδα

maxresdefault

Η ιστορία είναι βασισμένη στο δημοφιλές «Fifty Shades of Grey» που περιγράφει τον έρωτα ανάμεσα στον δισεκατομμυριούχο Christian και την συνεσταλμένη φοιτήτρια φιλολογίας Ana που έκοψε αμέτρητα εισιτήρια ανά τον κόσμο. Μετά λοιπόν από την ιστορία του διάσημου κινηματογραφικού ζευγαριού, ήρθε η σειρά να υποδεχθούμε και την παρωδία της, ως παράδοση στους αμερικανικούς κύκλους.

Δες που παίζεται σε όλη την Ελλάδα

Ο Μαγικός Καθρέφτης – σε 82 αίθουσες σε όλη την Ελλάδα

Το πρωί έφορος αρχαιοτήτων, το απόγευμα υπάλληλος σε συνεργείο αυτοκινήτων. Αυτή είναι η πληκτική καθημερινότητα του 35χρονου Κλεάνθη (Μάκης Παπαδημητρίου). Από τη μέρα που θα ανακαλύψει έναν «μαγικό καθρέφτη» (Κώστας Κόκλας) που πραγματοποιεί και τα πιο τρελά όνειρα, ο Κλεάνθης αρπάζει την ευκαιρία να ζητήσει αυτά που θα αλλάξουν τη ζωή του για πάντα. Έχει μάλιστα τη δυνατότητα να επαναδιατυπώσει την ευχή του όσες φορές θέλει. Οι επιθυμίες του θα εκπληρωθούν, όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Υπάρχει πάντα κάτι που του διαφεύγει και ο Κλεάνθης δεν μπορεί να βρει την πραγματική ευτυχία πουθενά. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζει. Η πρώτη Ελληνική ταινία σε 3D, έρχεται αυτή τη βδομάδα σε 82 αίθουσες σε όλη την χώρα.

Δείτε που παίζεται σε όλη την Ελλάδα σε 3D ή 2D ο Μαγικός Καθρέφτης.

Ο Θεός δε μοιράζει Καραμέλες – σε 1 αίθουσα στην Αθήνα

Μεταφερόμαστε πίσω από τις κλειστές πόρτες ενός χριστιανικού ορφανοτροφείου στην πρωτεύουσα Αντίς Αμπέμπα, για να παρακολουθήσουμε την καθημερινή ζωή των μικρών τροφίμων του. Πενήντα περίπου παιδιά κάθε ηλικίας, από βρέφη ως έφηβοι, δέχονται τη μητρική φροντίδα βρεφοκόμων, νοσοκόμων και εθελοντριών παράλληλα με την αυστηρή θρησκευτική κατήχηση. Η ταινία εξερευνά το σύνθετο χαρακτήρα αυτής της πολύ ιδιαίτερης κοινότητας, βασισμένη αποκλειστικά στην παρατήρηση, χωρίς σχολιασμό ή συνεντεύξεις.

Δείτε που παίζεται το ντοκιμαντέρ στο Cinego.

Περισσότερα για την ταινία

7 Θυμοί – Σε 2 αίθουσες στην Αθήνα

Οι «7 Θυμοί» είναι ένα έργο υπαρξιακό, λυρικό και βαθύτατα ουμανιστικό, αν και ενταγμένο στον ρεαλισμό της καθημερινότητας.

Ο βασικός ήρωας, ο Πέτρος, ένας αρχαιολόγος γραφείου, επιδιώκει να επικοινωνήσει με το «διαφορετικό»: τον Χουσάμ, νεαρό Αραβα μετανάστη, και τον φανατισμό του Ισλάμ. Την Αλεξάνδρα, Ελληνογαλλίδα τσελίστρια που έχει επιφορτισθεί την αλκοολική μητέρα της. Τον Λαέρτη, Αλβανό πιανίστα που κουβαλά την κατάρα της ευφυΐας του. Τον Στρατή, Έλληνα μετανάστη που επιστρέφει «άπατρις» στη χώρα του. Τον Δανιήλ, διευθυντή τράπεζας που πιστεύει πως όλα εξαγοράζονται, ακόμα και τα αισθήματα. Τον Μιχαήλ, αστυνομικό που κυνηγάει μετανάστες, ενώ πλάθει τη δική του ιστορικοπολιτική πραγματικότητα. Δείτε που παίζεται η ταινία

Ο πρωταθλητής όπως είπαμε σε αίθουσες παραμένει το The Revenant που συνεχίζει να παίζεται σε 82 αίθουσες σε όλη την Ελλάδα, με 82 ο Ο Μαγικός Καθρέφτης αναμένεται παρά τις κακές κριτικές να φέρει στις αίθουσες αρκετό κόσμο, ενώ σε 44 αίθουσες συνεχίζεται το Creed. H επιλογή τρόμου εξακολουθεί να είναι το The Boy συνεχίζει σε 37 αίθουσες σε όλη την χώρα, ενώ τα Mediterranea και Interruption είναι καλές επιλογές για το arthouse κοινό.

Άλλη μια ταινία που δεν πρέπει να χάσετε είναι το Η Ολοκαίνουρια Καινή Διαθήκη που παίζεται σε όλη την Ελλάδα σε 12 αίθουσες.

Από τις Οσκαρικές ταινίες συνεχίζουν και προβάλλονται τα The Hateful Eight, Steve Jobs, The Big Short.