Οι ταινίες στις αίθουσες (25/2 – 2/3) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Οι ταινίες στις αίθουσες (25/2 – 2/3)

Πρεμιέρες | 25-2-2016 |

Έξι νέες ταινίες στις αίθουσες με την τελευταία ταινία που διεκδικεί Οσκαρ με μεγάλες πιθανότητες να κάνει επιτέλους πρεμιέρα στην χώρα. Ο λόγος για το Spotlight – Όλα στο φως, το οποίο είναι από τους τρεις διεκδικητές του Oscar καλύτερης ταινίας. Στις άλλες επιλογές με τα άχαστα σημειώνουμε την νέα ταινία του Κωνσταντίνου Γιάνναρη, Το ξύπνημα της άνοιξης, και το High Sun, που παίζεται όμως μόνο στην Αθήνα.

Πρωταθλητής σε αίθουσες με 77 αίθουσες σε όλη την χώρα είναι – ποιος άλλος – ο Deadpool.

Δείτε όλες τις νέες ταινίες και κάποιες από τις ταινίες προηγούμενων βδομάδων που συνεχίζονται. Δείτε όλες τις προβολές των Ελληνικών σινεμά στο Cinego.gr.

Spotlight – Όλα στο φως – Σε 36 αίθουσες σε όλη την Ελλάδα

Μαχητική δημοσιογραφία, σκάνδαλα στην εκκλησία, ένα βραβείο Pulitzer, ένα μαγευτικό cast. Αυτό είναι το Spotlight, η νέα ταινία του Tom McCarthy ( “The Cobbler“, “The Station Agent,” “Win Win”, “The Visitor“). H ταινία μας παρουσιάζει την αληθινή ιστορία, μιας ομάδας δημοσιογράφων που δούλευαν στην εφημερίδα Boston Globe, και παρουσίασαν μία έρευνα επί έναν ολόκληρο χρόνο για να βραβευτούν τελικά με το βραβείο Pulitzer. H έρευνα τους είχε να κάνει με τις καταγγελίες για σκάνδαλα παρενόχλησης παιδιών στους κόλπους της εκκλησίας, σκάνδαλα που πάνε σε βάθος δεκαετιών και που έχουν κουκουλωθεί με την συμμετοχή υψηλά ιστάμενων παραγόντων και κύκλων όχι μόνο θρησκευτικού αλλά και νομικού ενδιαφέροντος με τις ευθύνες να πηγαίνουν ακόμη και σε κυβερνητικές θέσεις. Η έρευνα της ομάδας μάλιστα θα ανοίξει το δρόμο για μεγάλες αποκαλύψεις σε όλο τον κόσμο σχετικά με το θέμα. Ο ανανεωμένος από το Birdman Michael Keaton πλαισιώνεται από τους Mark Ruffalo, Rachel McAdams, Liev Schreiber, John Slattery, Stanley Tucci, σε ένα πρωτοκλασσάτο Oscarικό cast.

Δείτε την κριτική μας

Δείτε στο Cinego τις αίθουσες που ανοίγει το Spotlight


Το ξύπνημα της άνοιξης – Σε 17 αίθουσες σε όλη την Ελλάδα

Το Ξύπνημα της άνοιξης είναι η ιστορία πέντε εφήβων που στήνουν μια ένοπλη συμμορία: ένα μωσαϊκό έρωτα, χαμένων σχέσεων, προδοσίας και μηδενισμού, που διαδραματίζεται σε μια φθίνουσα πόλη, όπου τα πάντα καταρρέουν μέσα στην οικονομική και κοινωνική κρίση.

Ιδεολογία, κατεστημένο, αγώνας, όπλα, παραβατικότητα, διαδηλώσεις, ναρκωτικά δίνουν μια λεπτομερέστατη εικόνα της σύγχρονης πραγματικότητας. Μιας πραγματικότητας που μαστίζεται από τη βαθιά κοινωνική και ηθική (εκτός από οικονομική) κρίση και στην οποία δεν υπάρχει ξεκάθαρος θύτης και ξεκάθαρο θύμα. Οι πέντε έφηβοι  που, ως συνήθως, ξεκινούν  την παραβατική τους δράση βασισμένοι σε ιδέες και οράματα δείχνουν, τελικά, να μην μπορούν να διαχειριστούν ούτε την κοινωνία ούτε τη θέση τους σε αυτή. Και όταν το παιχνίδι αρχίζει να ξεφεύγει από τον έλεγχο είναι πια αργά.

Δείτε την κριτική μας

Οι αίθουσες που ανοίγει η ταινία


Πρακτοράτζα (Grimsby) – Σε 38 αίθουσες σε όλη την Ελλάδα

Ο Nobby (Sacha Baron Cohen), ένας συμπαθητικός αλλά όχι και τόσο έξυπνος Άγγλος χούλιγκαν, ξανασμίγει με τον εδώ και χρόνια χαμένο αδερφό του Sebastian (Mark Strong), έναν πράκτορα της MI6, για να αποτρέψουν μια παγκόσμιας κλίμακας τρομοκρατική επίθεση και να αποδείξουν ότι πίσω από κάθε σπουδαίο κατάσκοπο κρύβεται ένας ντροπιαστικός συγγενής.

Δείτε τις αίθουσες που παίζεται η… Πρακτοράτζα στο Cinego


Gods of Egypt – Σε 54 αίθουσες σε όλη την Ελλάδα

To Hollywood είπε να αφήσει για λίγο την Ελληνική μυθολογία και να ασχοληθεί με την παραποίηση της Αιγυπτιακής. Έτσι το Gods οf Egypt μας βρίσκει στην Αίγυπτο, όπου ένας κακός θεός ελέγχει μετά από δολοπλοκίες και ένας θνητός, ξυπνά τον τυφλό θεό και αντίπαλο του κακού για να μπουν σε μια περιπέτεια για να ξαναφέρουν το καλό στην Αίγυπτο.

Αρκετή δράση, εφέ και ο  Gerard Butler, ξανά σε χιτώνα μετά το This is Sparta.

Δείτε τις αίθουσες που ανοίγει το Gods of Egypt.


Καυτός Ήλιος – Σε 2 αίθουσες στην Αθήνα

Το “The High Sun” είναι η νέα μεγάλου μήκους ταινία του Κροάτη Dalibor Matanić, που είναι και η πρώτη Κροατική ταινία στο Φεστιβάλ μετά από πολλά χρόνια και διαγωνίζεται στο Un Certain Regard. Η ταινία ακολουθεί τρία ζευγάρια σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες στα 1991, 2001 και 2011, ενώ αυτά προσπαθούν να μείνουν μαζί, ενώ γύρω τους υπάρχουν έντονες εθνικές κρίσεις και συγκρούσεις. Με το να τονίσει το πάθος των ζευγαριών για την αγάπη τους και την ζωή, ο σκηνοθέτης παρουσιάζει τα γεγονότα που η Κροατία και οι γείτονες χώρες της πέρασαν: προπολεμική βία, μεταπολεμικά τραύματα και τελικά την αγάπη που επανέρχεται και ριζώνει.

Δείτε την κριτική μας

Η αποκλειστική Cinefreaks συνέντευξη με τον Dalibor Matanic, σκηνοθέτη του High Sun

Δείτε που παίζεται η ταινία 


Forest – Σε 29 αίθουσες σε όλη την Ελλάδα

Βρισκόμαστε στους πρόποδες του βουνού Fuji στην Ιαπωνία, και συγκεκριμένα στο δάσος Aokigahara, για να μας ταξιδέψει σε ένα υπερφυσικό θρίλερ τρόμου. Μία νεαρή Αμερικανίδα, η Sara (Natalie Dormer), ταξιδεύει μέχρι εκεί ψάχνοντας τη δίδυμη αδερφή τη της, που χάθηκε μυστηριωδώς. Μαζί με τον Aiden (Taylor Kinney), η Sara θα εισέλθει στο δάσος, με την προειδοποίηση ότι πρέπει να μείνει πάνω στον δρόμο. Αποφασισμένη να μάθει τα πάντα που αφορούν την αδερφή της, η Sara θα πρέπει να αντιμετωπίσει βασανισμένες ψυχές, που κυνηγούν ό,τι τολμάει να τις πλησιάσει.

Δείτε κριτική μας

Δείτε σε ποιες αίθουσες παίζεται το Forest


Πέρα από αυτές τις 6 νέες ταινίες, συνεχίζουν να προβάλλονται τα Οσκαρικά Room, The Danish Girl, The Revenant, Creed,The Big Short, Carol. Σε 42 αίθουσες συνεχίζει και παίζεται το Hail Caesar, ενώ σε 3 αίθουσες συνεχίζει και παίζεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το υπέροχο Anomalisa