Η Studiocanal κατοχύρωσε στο Βερολίνο 50 πωλήσεις ευρωπαικών ταινιών που θα συζητηθούν - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Studiocanal κατοχύρωσε στο Βερολίνο 50 πωλήσεις ευρωπαικών ταινιών που θα συζητηθούν

Ειδήσεις | 24-2-2016 |

Η ευρωπαική, κινηματογραφική-τηλεοπτική εταιρία παραγωγής και διανομής Studiocanal ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση 50 συμφωνιών πωλήσεων ευρωπαικών ταινιών που πραγματοποιήθηκαν στο  European Film Market στα πλαίσια της πρόσφατης 66ης Berlinale. Στην λίστα των ως άνω ταινιών συναντάμε ευρωπαικές ταινίες υψηλού κύρους, με πρωτοκλασάτα ονόματα στο πρωταγωνιστικό cast (Marion Cotillard, Pierre Niney, Daniel Auteuil, Adele Exarchopoulos, Guillaume Gallienne), αξιοσημείωτους σκηνοθέτες (Nicole Garcia, Fatih Akin) και προοπτικές προβολής σε μεγάλα φεστιβάλ και επιλεγμένα multiplexes παγκοσμίως.

Ένας από τους πλέον γνωστούς τίτλους που βρίσκεται στην λίστα είναι το “From the Land of the Moon”, μια ταινία της Γαλλίδας σκηνοθέτιδας Nicole Garcia σε παραγωγή του Alain Attal της Les Productions du Tresor, της εταιρίας παραγωγής δηλαδή που είναι υπέυθυνη για την ταινία της Maiwenn, “My King”(2015), με πρωταγωνιστή τον Vincent Cassel η οποία προτάθηκε για οχτώ βραβεία Cesars. Το “From the Land of the Moon” είναι βασισμένο στο best-seller βιβλίο της Milena Agus, πρωταγωνιστούν οι Marion Cotillard, Louis Garrel (“Dreamers”, “Jealousy”) και Alex Brendemühl (“The German Doctor”, “The Hours of the Day”) ενώ ακολουθεί την εικοσαετή ιστορία μια παθιασμένης γυναίκας, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία ούσα εγκλωβισμένη σε έναν γάμο δίχως αγάπη ερωτεύεται έναν άλλο άνδρα. Η ταινία πρόκειται να διανεμηθεί από την ίδια την Studiocanal στις 3 μεγαλύτερες περιοχές της Ευρώπης, Γαλλία-Ηνωμένο Βασίλειο-Γερμανία, οι οποίες μάλιστα επέφεραν έσοδα $4.5 δυσεκατομμυρίων στο περσινό box office ήτοι το 40% του αντίστοιχου ποσού της αμερκανικής αγοράς. Η ταινία πωλήθηκε επίσης στην Ιαπωνία (New Select)-μια αγορά που σπάνια ενδιαφέρεται για ξενόγλωσσες ταινίες-, την Τσέχικη Δημοκρατία (ITA), την πρώην Γιουγκοσλαβία (Megacom), την Ελλάδα (Σπέντζος) , την Μέση Ανατολή (Selim Ramia), την Πορτογαλία (Outsider Films) και την Τουρκία (Fabula). Υπό διαπραγμάτευση βρίσκονται οι συμφωνίες πώλησης για την Κορέα, τις ΗΠΑ, την Αργεντινή, την Βραζιλία και την Κολομβία.

Την πρωταγωνιστική τετράδα ταινιών της Studiocanal στο Βερολίνο συμπληρώνουν οι Goodbye Berlin”, “Kalinka” και “Fog in August”.

Το “Goodbye Berlin”, μια ταινία ενός εκ των δημοφιλέστερων σκηνοθετών στην Γερμανία, του Fatih Akin (“The Edge of Heaven”, “The Cut” ) είναι ένα κωμικό road movie που πωλήθηκε σε πληθώρα χωρών όπως η Ισπανία (Golem), η Μπενελούξ(Βέλγιο-Ολλανδία-Λουξεμβούργο)/(September Films), η πρώην Γιουγκοσλαβία (Megacom) , η Ελλάδα (Rosebud 21), η Μέση Ανατολή (Selim Ramia), η Ελβετία (Pathe)  και η Τουρκία (Fabula).

Το “Kalinka” μια ταινία του Victor Garenq (“The Clearstream Affair”, “Guilty”) βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και περιγράφει την ιστορία του André Bamberski , του ανθρώπου που έδωσε έναν εντυπωσιακό δικαστικό αγώνα που διήρκησε 27 ολόκληρα χρόνια με σκοπό να φέρει τον δολοφόνο της κόρης του ενώπιον της δικαιοσύνης. Στο “Kalinka” τον πρωταγωνιστικό ρόλο κατέχει ο βραβευμένος στις Κάννες, στα βραβεία Cesars και BAFTA ως Καλύτερος Ηθοποιός, Daniel Auteuil, ενώ η ταινία αποκτήθηκε από την UniFrance Rendez-Vous στο Παρίσι στην Γαλλία, την Good Films στην Ιταλία και την AZ Films στον Καναδά.

Το “Fog in August” του Kai Wessel (“Die Flucht”) ακολουθεί την αληθινή ιστορία ενος νεαρού αγοριού που προσπαθεί να σώσει τους νεαρούς που νοσηλεύονται στο ίδιο νοσκοκομείο με εκείνον από ένα πρόγραμμα ευθανασίας του Τρίτου Ράιχ. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Ivo Pietzcker (“Jack”) και πωλήθηκε στην Ιταλία για την Good Films.

Μια ακόμα ενδιαφέρουσα ταινία που είδαμε στο Βερολίνο είναι το “Éperdument” μια ιστορία αγάπης εντός φυλακής με πρωταγωνιστές τους Adele Exarchopoulos και Guillaume Gallienne (“Yves Saint Laurent”), εταιρίες παραγωγής τις γαλλικές Pan Européenne και LGM Cinema και σύνολο 6 επιτυχών συμφωνιών πώλησης σε χώρες μεταξύ των οποίων η Κορέα (Pan Cinema), η Μπενελούξ(Βέλγιο-Ολλανδία-Λουξεμβούργο)/(O’Brother) και η Τουρκία (Medyavizion).

Δύο ακόμα κωμωδίες της Studiocanal, το “Five” ένα απολαυστικό εγκληματικό παιχνίδι με πρωταγωνιστή τον Γάλλο Pierre Niney καθώς και το “French Cuisine” μια μοναδική ιστορία για ένα ερωτικό τρίγωνο, δόθηκαν στην Γαλλία για την UniFrance Rendez-Vous, στην Μέση Ανατολή και την Selim Ramia καθώς και στην Τουρκία για την Medyavizyon.

Διαβάστε περισσότερα για: