Η Octavia Spencer σε ρόλο μαθηματικού της NASA στο Hidden Figures - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Octavia Spencer σε ρόλο μαθηματικού της NASA στο Hidden Figures

Ειδήσεις | 24-2-2016 |

Η Octavia Spencer θα πρωταγωνιστήσει μαζί με τη Taraji P. Henson στο δράμα της Fox με τίτλο Hidden Figures. Η βραβευμένη με oscar ηθοποιός θα υποδυθεί μια μαθηματικό που βοήθησε να στείλουν έναν Αμερικάνο στο διάστημα.

Η ταινία είναι βασισμένη στο βιβλίο της Margot Lee Shetterly, ”Hidden Figures: Η ιστορία των Αφροαμερικανίδων γυναικών που βοήθησαν να κερδηθεί ο αγώνας του διαστήματος”. Η Katherine Johnson είναι μια λαμπρή Αφροαμερικάνα  μαθηματικός που, μαζί με τις συναδέλφους της Dorothy Vaughn και Mary Jackson, ήταν τα μυαλά πίσω από μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην Αμερικάνικη ιστορία – την εκτόξευση του αστροναύτη John Glenn στο διάστημα, και την ασφαλή επιστροφή του.

Ο Glenn πέταξε με την αποστολή Friendship 7 το 1962 και έγινε ο πρώτος Αμερικάνος που βρέθηκε σε τροχιά γύρω από τη Γη. Οι τρεις γυναίκες ξεπέρασαν όλες τις φυλετικές, επαγγελματικές καθώς και αυτές μεταξύ των δύο φύλων γραμμές δουλεύοντας πάνω σε αυτή την αποστολή.

Η Henson θα υποδυθεί την Johnson ενώ η Spencer θα παίξει μία από εκ των δύο άλλων. Η Allison Schroeder μετέφερε το βιβλίο σε σενάριο της ταινίας και την σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Ted Melfi (St. Vincent). Η Donna Gigliotti του Silver Linings Playbook θα είναι παραγωγός της ταινίας. Η Fox σχεδιάζει να κυκλοφορήσει την ταινία στις 13 Ιανουαρίου του επόμενου έτους ώστε να συμπέσει με την εθνική εορτή προς τιμή του Martin Luther King.